Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz 1,54 milijuna kuna za svetokriške udruge uređeno i malonogometnog igrališta u Sportskom parku Jedinstvo

Općina Sveti Križ Začretje ima mnogo udruga koje financijski i u svakom drugom pogledu prati Općina. Ovih dana dodijeljena je i Odluka o raspodjeli novca Do kraja godine, osim redovnog financiranja, u dogovoru s upravom Nogometnog kluba Jedinstvo Sveti Križ Začretje u planu je i postavljanje ograde oko velikog nogometnog igrališta što je zahvat koji se već dugo priželjkuje, kaže načelnik Kos


Prošlog tjedna završeni su radovi na uređenju malonogometnog igrališta u Svetom Križu Začretju. Na prostoru Sportskog parka Jedinstvo uređen je nogometni teren s mantinelama dimenzija 20 m x 10 m. Ovo igralište koje je jedno od rijetkih na području Županije omogućit će rekreativno, ali i profesionalno bavljenje sportskim aktivnostima te još više obogatiti sportske sadržaje na ovom području. Vrijednost radova iznosi 87.255,13 kn, a isti su u potpunosti financirani iz proračuna Općine. 'Do kraja godine, osim redovnog financiranja, u dogovoru s upravom Nogometnog kluba Jedinstvo Sveti Križ Začretje u planu je i postavljanje ograde oko velikog nogometnog igrališta što je zahvat koji se već dugo prižel.jkuje, otkriva načelnik Marko Kos.

Ulaže se i u prostore NK Vatrogasac, najmlađi dobivaju i atrakciju


Kontinuirano se iz godine u godinu ulaže i u prostore NK Vatrogasac. Tako su prijašnjih godina riješeni imovinsko - pravni odnosi i obnovljeni prostori nogometnog kluba, dok su ove godine privedeni kraju radovi na uređenju dječjeg parka i prostora na igru. 'Paralelno s time radi se i na uređenju dječjeg zipline-a u Svetom Križu Začretju koji će se postaviti na prostorima Ski kluba Stars iza Muzeja Žitnica čime će naša sredina dobiti jedinstvenu atrakciju za najmlađe, kaže načelnik Kos.


Osim sporta, kuturna tradicija i amaterizam


'Općina Sveti Križ Začretje poznata je po njegovanju kulturne tradicije i amaterizma kao i sportskih aktivnosti. Kako bi se podržao rad udruga koje njeguju dugogodišnju tradiciju u općinskom proračunu redovito se osiguravaju financijska sredstva za njihov rad. Tako će se iz proračuna Općine Sveti Križ Začretje za financiranje rada udruga u 2021. godini izdvojiti 1,54 milijuna kuna. Od navedenog iznosa gotovo 550.000 kn izdvojiti će se za rad udruga iz područja kulture, poljoprivrede i braniteljskih udruga. Za financiranje sportskih udruga i ulaganja u sportske objekte ove godine će se izdvojiti 530.000,00 kn, ističe načelnik.


Srž svake udruge čine entuzijasti

Kako na području Općine djeluju dva vatrogasna društva redovito se financira i njihov rad. 'Tako će se za djelovanje DVD-a Sveti Križ Začretje i DVD-a Brezova ukupno izdvojiti 393.000,00 kn. Uz sve navedeno, redovito se sufinancira rad Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja. Srž svake udruge čine entuzijasti, naši građani koji u svoje slobodno vrijeme realiziraju aktivnosti koje rezultiraju koristi za same članove udruge, ali i cjelokupnu zajednicu. Kroz financiranje rada udruga na neki način želimo im zahvaliti za njihov trud i zalaganje, zaključuje načelnik Marko Kos.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook