Prethodni članak
Sljedeći članak

Uveden prirez na porez u Radoboju

Općinsko vijeće općine Radoboj na prošloj je sjednici donijelo odluku o uvođenju prireza


Na području Općine Radoboj prihodi od komunalne naknade pokrivaju tek polovicu troškova održavanja infrastrukture, a kako bi se mogli realizirati brojni planovi asfaltiranja i izgradnje prometnica, Općinsko vijeće Radoboja donijelo je na posljednjoj sjednici odluku o uvođenju prireza u visini 8% na porez, koji plaćaju svi koji ostvaruju dohodak veći od minimalnog iznosa koji je oslobođen plaćanja poreza.

Tako će oni koji imaju mjesečna primanja do 4.000 kuna, a nemaju olakšice na djecu, plaćati mjesečno 5,18 kuna, oni s primanjima od 6.000 kuna 57,02 kuna, a ako imaju djecu 11,66 kuna i tako redom do onih s višim i visokim primanjima na primjer ako imaju plaću od 14.000 kuna, plaćat će mjesečno prirez u iznosu od 264,36 bez djece, a oni s olakšicom za djecu 219,01 kuna jedno dijete, odnosno 154,21 kunu ako imaju dvoje djece. Godišnje će se tako prikupiti oko 500.000 kuna, a sadašnje godišnje zaduženje od komunalne naknade iznosi 437.000 kuna.

S druge strane, sadašnji troškovi zimskog čišćenja snijega, sanacije udarnih rupa na cestama, prijevoz i nabava kamenog materijala, otkos trave, održavanje javne rasvjete i troškovi električne energije ukupno iznose 1.002.755 kuna, pojašnjavaju u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje. Također, smetnje su moguće i u gradskom prometu, zbog veće gustoće prometa na gradskim cestama i ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program