Prethodni članak
Sljedeći članak

Ususret jubilarnom 10. KIKI-ju: Prijavite se na filmske radionice!

Deseto, jubilarno izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u Zaboku od 4. do 8. listopada 2021. U predprogramu se održavaju filmske radionice za djecu koje počinju u travnju


Bogat popratni program obilježit će i ovogodišnji, jubilarni 10. KIKI festival, a dio radionica započet će već u predfestivalskom razdoblju. Edukativni program „Kako gledati film“ za djecu od 10 do 14 godina u organizaciji Društva „Naša djeca” Zabok i udruge Gokul održat će se kao ciklus od tri besplatne radionice, svaka u trajanju od devedeset minuta.

Voditelj Radionice je filmski kritičar Nino Kovačić, koji će polaznike radioničarskog ciklusa upoznati s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Na radionicama polaznici će dobiti kratki uvod u filmsku kritiku, upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju.

 

Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava koje omogućuju kvalitetno gledanje filma kako bismo ga argumentirano kritički vrednovali.

Djeca će dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike te će ujedno dobiti priliku aktivno sudjelovati u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u četvrtak 1. travnja 2021. u 17 sati u Društvu „Naša djeca“ Zabok. Sljedeće dvije radionice planirane su za subotu 3. travnja u 10 sati i petak 9. travnja u 17 sati.

Prijave za radionicu: [email protected] ili mob: 098 9332055

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook