Prethodni članak
Sljedeći članak

USPJEŠNA POTRAGA NAKON TREĆEG DANA: Gorski spašavatelji pronašli nestalu osobu u Konjščini


HGSS Stanica Zlatar Bistrica objavila je kako je jučer uspješno završena potraga za nestalom osobom na području Konjščine.

Opsežna akcija potrage započela je u četvrtak, 4. studenoga, na izrazito teškom šumskom terenu na području Jertovca u Konjščini, a nestala je osoba pronađena treći dan potrage, dva kilometra zračne linije od mjesta nestanka.

Osoba je pronađena živa i neozlijeđena, što nas posebno veseli i čini ovu akciju iznimno uspješnom, kažu iz Stanice Zlatar Bistrica.

Pretraga terena se osim pješice obavljala i sa četiri bespilotne letjelice, a na terenu je bilo i šest potražnih timova sa psima.

U akciji su osim pripadnika HGSS Stanice Zlatar Bistrica sudjelovali pripadnici iz HGSS stanica Čakovec, Samobor, Novska, Bjelovar, Ogulin, Karlovac, Koprivnica i Varaždin. Uz pripadnike HGSS-a u akciji su sudjelovali vatrogasci DVD - ova Konjščina, Jertovec, Budinščina te JVP Zabok - ispostava Marija Bistrica, kao i pripadnici PP Zlatar Bistrica i IJP Zlatar. Iz Stanice Zlatar Bistrica zahvaljuju svima na dobroj suradnji, kao i načelnici Općine Konjščina Aniti Curiš Krok na logističkoj potpori za vrijeme trajanja akcije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook