Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspjeh učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda


Učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda po prvi puta su sudjelovali na državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023. Nakon završenog natjecanja učenici se mogu pohvaliti izvrsnim rezultatima, uspješnom promocijom škole i njihovog zanimanja. Zlatna medalja osvojena je u disciplini Pomoćni cvjećar, a odlično 4. mjesto osvojila je učenica 1. razreda u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2023. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Zagrebačkom velesajmu. Ovo natjecanje predstavlja najveći događaj u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe. U 46 različitih disciplina natjecalo se preko 400 najboljih učenika strukovnih škola. Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda natjecali su se u dvije discipline, Pomoćni cvjećar i Pomoćni kuhar i slastičar.

U disciplini Pomoćni cvjećar natjecalo se 5 škola koje se bave obrazovanjem učenika s teškoćama u razvoju. Učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, Viktorija Drač i Ilija Čabraja, imali su zadatak napraviti mješoviti nasad u ukrasnoj posudi za vanjski prostor i proljetni stolni aranžman. Učenici su uspješno svladali postavljene zadatke te su postali državni prvaci u svojoj disciplini. Mentor učenicima bio je Krunoslav Vragović.

Učenica 1. razreda, Sara Marković, pod mentorstvom Helene Begić, predstavljala je školu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar. Zadatak državnog natjecanja bio je pripremiti i poslužiti jednostavni meni za maturalnu večeru. U tri dana Sara je pripremila krem juhu od cvjetače, piletinu u umaku od sira sa širokim rezancima od špinata i mousse od bijele čokolade i šumskog voća. Zasluženo je osvojila četvrto mjesto što je izvrstan plasman, obzirom da na natjecanju u pravilu sudjeluju učenici završnih razreda.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook