Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspio drugi natječaj, u Hrašćini će se provesti projekt uređenja groblja odnosno mrtvačnice

Kada će započeti radovi, ovisi o cjelokupnoj situaciji, pojašnjava načelnik Tukač


Preko natječaja Lokalne akcijske grupe 'Prizag', općina Hrašćina provest će projekt uređenja groblja odnosno mrtvačnice. Kako saznajemo od načelnika Općine Branka Tukača, nakon što prvi provedeni natječaj nije uspio, nakon drugog natječaja odabran je izvođač radova i slijedi sklapanje ugovora.

Mrtvačnica i groblje

Podsjetimo, radi se o popravku mrtvačnice te uređenju platoa ispred mrtvačnice i groblja. – Također, na mrtvačnici prokišnjava krovište i to je potrebno sanirati, a adaptaciju ćemo napraviti i novcima iz svog proračuna. Uredit će se prostor sve do ulaza u samo groblje, a u planu je i postavljanje novog središnjeg križa na groblju. U stopostotnom iznosu projekt se financira europskim novcem, a radi se o vrijednosti oko 400 tisuća kuna – dodaje načelnik Branko Tukač. Načelnik dodaje da je natječajna cijena 9 posto veća od projektne, odnosno 355.950 kuna plus PDV, što je u okviru odobrenih sredstava. – Avansno bismo trebali dobiti polovicu iznosa, kada pošaljemo dokumentaciju da je proveden natječaj i izabran ponuditelj. A kada će se započeti radovi, ovisi o cjelokupnoj situaciji – pojašnjava načelnik Tukač.

Bolje vrijeme

A situacija je takva da se će mnoge stvari, kako izgleda, trebati pričekati nešto bolje vrijeme. – Na sportskoj dvorani se radi, ali ne u planiranom intenzitetu. Vjerojatno nećemo imati niti obilježavanje Dana općine Hrašćina, kao niti svečanog otvorenja dvorane u dogledno vrijeme, kako smo planirali – kaže Branko Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook