Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro nastavak gradnje brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice

Vlada RH osigurala novih bespovratnih 52,5 milijuna eura


Marija Bistrica uskoro će dobiti priključak na mrežu brzih cesta što će u velikoj mjeri olakšati pristup velikom broju hodočasnika Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, a samim time i rasteretiti promet na ostalim prometnicama.

Naime, nakon obećanje premijera Andreja Plenkovića na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica, u Hrvatskim cestama dovršeno je javno savjetovanje za izgradnju dijela brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. U tijeku je postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji brze ceste od Čvora Zlatar Bistrica do Marije Bistrice te javna nabava za povjeravanje nadzora nad izgradnjom. Po okončanju tog postupka započet će i sama izgradnja. Riječ je o investiciji vrijednoj 52,5 milijuna eura, a ova dionica nastavak je brze ceste od Andraševca do Zlatar Bistrice.

– Gradnjom nove dionice ispunit će se obećanja Vlade Republike Hrvatske o osiguravanju sredstava za nastavak projekta kojim je ranije izgrađena dionica od Andraševca do Zlatar Bistrice. Riječ je radovima koji su od iznimne važnosti za Krapinsko-zagorsku županiju i njezinu cestovnu infrastrukturu, ali i potvrda da su hrvatskoj Vladi komunalna ulaganja u Zagorje visoko na listi prioriteta – rekao je Zoran Gregurović, saborski zastupnik, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i gradonačelnik Grada Krapine.

Izgradnju brze ceste posebno iščekuju u Mariji Bistrici koja se zbog priljeva velikog broja hodočasnika neprestano suočava s brojnim prometnim izazovima.

– Riječ je o vrlo važnom projektu za našu općinu. Nema sumnje da će nova brza cesta znatno olakšati pristup Nacionalnom svetištu, a samim time rasteretiti ostale okolne prometnice. Sve prednosti ponajprije će osjetiti naši mještani, koji se veći dio godine moraju snalaziti u prometnim izazovima na cestama – poručio je načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te naglasio jednako važan gospodarski aspekt.

-Izgradnjom spomenutog dijela brze ceste te činjenicom da u blizini trase postoje zemljišta na kojima je moguća gospodarska djelatnost stvara se pretpostavka formiranja gospodarske zone koja će zasigurno privući nove investitore što onda znači i nova radna mjesta - zaključio je Milički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook