Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro će krenuti sanacija mosta kod Tehnomehanike

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički rekao je kako je most uništen od strane tegljača koji prometuju pretovareni kroz Mariju Bistricu, čime se narušava statika i drugih mostova i propusta, ali i cesta kroz Laz


Most u Mariji Bistrice kod Tehnomehanike uskoro kreće u sanaciju. Potvrdili su nam to i iz Hrvatskih cesta. – Ugovor za izvođenje radova je na potpisu. Očekuje se početak radova, ovisno o vremenskim prilikama – rekli su iz Hrvatskih cesta. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički kaže kako još uvijek ne zna koliko će radovi trajati te na koji će se način za vrijeme trajanja radova regulirati promet.

– Alternativni pravac je kroz centar Marije Bistrice. No, to nikako ne vrijedi za tegljače, koji su zapravo ovaj most i uništili. Veliki je problem tegljača koji voze preko Laza. Bune se i mještani Laza, Tugonice, Podgrađa, Marije Bistrice, jer tegljači voze kameni agregat prema Zagrebu i uništavaju cestu pretovarima. 'Razvalili' su mostove i propuste, narušena je statika mosta između Zlatar Bistrice i Marije Bistrice, koji je također u planu za rekonstrukciju, a isto je i sa propustom kod Tugonice, dok i cesta preko Laza dobiva pukotine – kaže Milički, napomenuvši kako već dugo vremena apelira na ovaj problem prometovanja tegljača u pretovaru. – Oznake za zabranu prometovanja tegljačima, odnosno vozilima iznad 7.5 tona su postavljene, no pojedini ih ignoriraju – kaže Milički. Most koji će uskoro u rekonstrukciju napravljen je šezdesetih, a urušio se ovog proljeća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook