Prethodni članak
Sljedeći članak

URUČENI KLJUČEVI: Devet novih vozila za Dom zdravlja KZŽ


Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije dobio je devet novih vozila za potrebe patronaže, laboratorija i palijative, a primiopredaja je obavljena danas u Krapini.

Ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan napomenula je da je vrijednost nabave 150.000 eura.

- Od toga, dva patronažna vozila bit će plaćena iz decentraliziranih sredstava u iznsou od 32.000 eura. Trudimo se da našim djelatnicima osiguramo najbolje uvjete za rad, a isto tako i da našim pacijentima pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu koju svi oni zasužuju. Dva vozila idu za patronažu u Zlatar Bistricu, Mače, Hrašćinu i Budinščinu, jedno vozilo za patronažu u Zabok, dva za laboratorije u Krapini i Oroslavju te dva za patronažu i laboratorij u Pregradi, a jedno dostavno za potrebe tehničke službe u Krapini – pojasnila je Dogan.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je izuzetno važno da zdravstvena zaštita bude stvarno dostupna podjednako u svakom kutku županije. -Ovim vozilima patronažnu službu, laboratorijske usluge i palijativnu skrb dovodimo u svaki kutak KZŽ. Što se tiče patronažne službe, 25 je ugovorenih timova, jedan tim na 5.100 stanovnika, to je dobra pokrivenost patronažne službe. Zapravo je svrha patronažne službe preventivno djelovanje i očuvanje zdravlja pojedinca, obitelji i cijele zajednice. Naša patronažna služba jako snažnu i važnu preventivnu aktivnost ima kroz bespaltne tečajeve trudnicama, kroz potpore dojiljama, ali i kroz rad i ulaske u ustanove tipa dječjih vrtića, rad s udrugama i na taj način nastoji preventivno djelovati za sve generacijske skupine u KZŽ. Sam Što se palijativne skrbi tiče, na godišnjoj razini prosječno imamo od 170 do 200 pacijenata, što samo govori koliko puno i kvalitetno radi naš palijativni tim – napomenula je Petek.

Župan Željko Kolar uručio je ključeve vozila te istaknuo da županija čitavo vrijeme ulaže zdravstveni sustav KZŽ.

- Dom zdravlja nikada nije poslovao negativno, manirom dobrog gospodara smo čitavo vrijeme vodili brigu o samom poslovanju, a naši pacijenti imaju sve što im je potrebno. Pratimo i potrebe djelatnika i ulazimo u investicije u trenutku kad je najpotrebnije. Čitavo smo vrijeme investirajući ostavljali dio sredstava, da možemo investirati kada je najpotrebnije. Procijenili smo, što se tiče ovog dijela poslovanja Doma zdravlja, da je sada najbolji trenutak da idemo u veću nabavu vozila, koja će omogućiti našim patronažnim sestrama i ostalim djelatnicima Dom zdravlja da s većom sigurnošću obavljaju svoj dio posla – rekao je Kolar, zahvalivši zdravstvenim djelatnicima na onome što čine za dobrobit pacijenata te dodao da će se Županija kao osnivač truditi osigurati najbolje moguće uvjete za rad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook