Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se sportsko igralište u Grabrovcu, kao i pristupne staze i okoliš skate parka

Vrijednost cjelokupne investicije uređenja igrališta iznosi 235.000 kuna, dok 145.000 kuna iznosi investicija uređenja kod skate park


 U Zaboku su u tijeku brojni radovi. U skladu s projektnim zadatkom investitora, Grada Zaboka, izrađen je građevinski projekt izgradnje igrališta u Grabrovcu. - Postojeće asfaltno igralište bilo je u lošem stanju, raspucano i neravno te je bila potrebna potpuna rekonstrukcija. Također, ograda prema prometnici i željezničkoj pruzi bila je u lošem stanju, neravna i načeta korozijom, što je zahtijevalo sanaciju i njenu djelomičnu zamjenu. U položajnom smislu sportski teren izgrađen je na mjestu postojećeg u istim gabaritima. Postojeći asfalt je skinut te je izvršen iskop tamponskog sloja, postava geotekstila, a zatim nasip novog tamponskog sloja od 10 cm. Na pripremljenu podlogu ugrađeni su asfaltni nosivi i habajući sloj. Također omogućena je odvodnja posteljice radi nesmetanog nadograđivanja slojeva konstrukcije ceste te odvodnja oborinskih voda s poprečnim i uzdužnim nagibima u kanalice s rešetkom. Voda iz kanalica odvodi se u upojni slivnik – rekli su iz Grada Zaboka.

 

Preostalo je još za izvesti iscrtavanje linija za sportska igrališta za nogomet i košarku. Ukupna vrijednost cjelokupne investicije (projektna dokumentacija, radovi i oprema, stručni nadzor) iznosi 235.000 kuna.

- U tijeku su i radovi na izgradnji prilaznih pješačkih staza Skate parku pri čemu se staza od osnovne škole uzdiže na nadvišenje skate parka i proteže do nerazvrstane ceste uz prugu, na koju se uključuje. Staza ima dva odvojka prema sjeveru, na prostor skate parka te jedan prema jugu. Staze su širine 1,60 m, opločene betonskim tlačnim elementima „S“ oblika, sive, na podlozi od pijeska, obrubljene betonskim parkovnim rubnjacima 8/20 cm. Po završetku radova na stazama, južni odvojak staze prema zasađenom autohtonom drveću opremit će se urbanom parkovnom opremom - klupama i koševima. Cijeli prostor se po izvođenju radova zatravljuje te će se na strani priključka na nerazvrstanu cestu postaviti metalni stupići s plastificiranim lancem kao barijera ulaska automobila na prostor skate parka – rekli su iz Grada Zaboka. Ukupna vrijednost cjelokupne investicije iznosi 145.000 kuna. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook