Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuje se nogostup, kanalizacija i odvodnja u Hrašćini

U Hrašćini traju radovi na potezu od sportske dvorane do središta mjesta


U općini Hrašćina ovih je dana radno. Započela je gradnja i uređenje nogostupa, kanalizacije i dovod novog cjevovoda do centra Hrašćine Trgovišća. Radove izvodi Obrt za iskope i prijevoz Čukelj iz Budinščine, a krenuli su 22. srpnja.

– U investiciji sudjeluje Zagorski vodovod, Županijska uprava za ceste KZŽ te Općina Hrašćina. Kasnije će se uključiti i Elektra. Napravit će se posebni kabel koji će voditi od trafostanice do nove sportske dvorane kod Područne škole Hrašćina, odnosno izvest će se podzemni kabel u dijelu gdje imamo javnu rasvjetu, ako će biti moguće to isfinancirati – pojašnjava načelnik Općine Branko Tukač. ŽUC bi trebao popraviti dio ceste na kojoj se izvode radovi te urediti vanjski rubnjak za nogostup. Postavlja se 500 m cijevi za kanalizaciju, oko 350 m vodovodnih cijevi i potom 200 m pločnika od škole do trga te oko 500 m podzemnog kabela za struju.

– Sve bi trebalo biti završeno do početka rujna odnosno nove školske godine. Bez radova koji se tiču Elektre, investicija je 'teška' oko milijun kuna, a sama Općina sudjelovat će s oko 200 tisuća kuna. Što se radova vezanih uz Elektru tiče, nas će to koštati oko 50 tisuća kuna, jer bismo htjeli postaviti i kandelabere – ispričao je načelnik Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook