Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređenju pristupili na specifičan način, majstori su strpljivo miješali boje po kreacijama dizajnera

Nakon potresa 22. ožujka 2020. uočena su određena oštećenja na zgradi Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja je izgrađena još početkom 60-tih godina prošlog stoljeća. 'Nakon detaljnog pregleda uočili smo vidljivu materijalnu štetu u vidu napuknuća zidova i žbuke u hodniku, napuknuća stropa u učionicama, pregradnih zidova, spoja prozora i zidova u gotovo svim prostorijama te pojedinih nadvoja iznad vrata učionica, objasnila je ravnateljica Božica Šarić


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok izgrađena je još početkom 60-tih godina prošlog stoljeća. Nakon potresa 22. ožujka 2020. uočena su određena oštećenja na zgradi. 'Iako nije bilo težih oštećenja u školi koja bi bila rizična za nastavak rada učenika i nastavnika, nakon detaljnog pregleda uočili smo vidljivu materijalnu štetu u vidu napuknuća zidova i žbuke u hodniku, napuknuća stropa u učionicama, pregradnih zidova, spoja prozora i zidova u gotovo svim prostorijama te pojedinih nadvoja iznad vrata učionica, objasnila je ravnateljica Božica Šarić.

 

 

Pomogla Krapinsko – zagorska županija


Zahvaljujući osiguranim dodatnim sredstvima Osnivača KZŽ te vlastitim sredstvima, imali su priliku obnoviti unutrašnjost škole. 'Uređenju škole pristupili smo na specifičan način uključivši stručno vijeće nastavnika sektora likovne umjetnosti i dizajna te učenike koliko je to bilo moguće. Osmišljavanje interijera škole predstavljalo je veliki izazov za sve nastavnike, umjetnike i dizajnere kao i za ravnateljicu škole. Poznato je da se u našoj školi radi timski i da određene poslove vode oni koji preuzimaju i najveću odgovornost. U ovom slučaju za to je bio zadužen nastavnik Borjan Komarica, dipl. dizajner, a imao je zahtjevan zadatak te je trebao objediniti, razraditi i usuglasiti različita promišljanja i ideje oko izvedbe interijera škole i vizuala Radio ŠUDIGA. Oko tehničke realizacije prostora svoj doprinos je dao i stručni suradnik Martin Horvat, a suradljivi majstori izvođači radova D.E.M – InterART koji su bili angažirani za ličilačke radove strpljivo su miješali boje i aplicirali kreacije dizajnera, kaže ravnateljica.


Učenici oduševljeni


Dojmovi naših maturanata koji su prvi došli u školu su izvrsni. Vesele se vedrim bojama koje su usklađene s logom naše Škole. Zasebni prostori sa stolovima i stolicama na hodniku prihvatljivi su u ovo doba distanciranja i pridržavanja epidemioloških mjera. Imamo još puno posla oko uređenja, a i učenike dizajnere koji će pri povratku na nastavu u školi sigurno dodatno osmišljavati učionice i pojedine detalje koji će cijeli prostor učiniti još zanimljivijim i osmišljenijim.
Svi zajedno veselimo se novom šarmu škole i osjećamo se baš ugodno!, zadovoljna je ravnateljica Božica Šarić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook