Prethodni članak
Sljedeći članak

'Uređenje unutrašnjosti Doma ukupno će iznositi oko milijun kuna'

Početkom siječnja na natječaju Ministarstva kulture Općini Kumrovec odobren je program adaptacije Društveno-kulturnog doma te su joj dodijeljena sredstva u iznosu od 500.000 kuna


Početkom siječnja na natječaju Ministarstva kulture Općini Kumrovec odobren je program adaptacije Društveno - kulturnog doma te su joj dodijeljena sredstva u iznosu od 500.000 kuna. – Izuzetno smo sretni što nam je taj projekt prošao te da je Ministarstvo kulture prepoznalo kvalitetu projekta u kojeg je vrijedno investirati. Uz navedenu potporu Ministarstva osigurali smo sredstva iz općinskog proračuna u iznosu od 300.000 kuna, a očekujemo da se i Krapinsko - zagorska županija uključi u projekt s određenim iznosom. Očekujemo da će prva faza, u kojoj će se urediti unutrašnjost Doma iznositi ukupno oko 1.000.000 kuna – rekao je Šplajt.

„Dom će moći koristiti sve udruge“

Načelnik očekuje da bi radovi trebali početi nakon pripreme dokumentacije i raspisivanja natječaja u ožujku. – Uredit će se prostorija u kojoj će se moći smjestiti i do 300 posjetitelja. Također će se urediti i kompletan novi sanitarni čvor, čajna kuhinja i dvije prostorije gdje će biti smještene dvije kancelarije za udruge. Cijeli projekt je zamišljen da Dom mogu koristiti sve udruge koje djeluju na području naše općine, za sastanke, manifestacije te kulturna i druga razna događanja – kaže Šplajt.

Završetak radova do kraja 2020. godine

Druga faza bit će energetska obnova zgrade koju Općina Kumrovec namjerava prijaviti na natječaj energetske obnove javnih zgrada koji će biti raspisan vjerojatno, već ove godine. - Zgrada građena 1987. povodom održavanja Univerzijade solidno je građena, nije u lošem stanju i svakako bismo je htjeli staviti u funkciju. Prioritet nam je urediti unutarnji prostor, a vanjsko uređenje će, vjerujem, doći na red sljedeće godine. Time bi zaokružili cijeli ovaj projekt, a za preostali, sportski dio objekta još uvijek tražimo privatnog partnera koji bi ušao u taj prostor i ujedno preuzeo brigu o cijelom stadionu – zaključio je Šplajt. Završetak unutrašnjeg uređenja očekuje se do kraja 2020. godine, a ako bude moguće i do Dana Općine Kumrovec, 24. studenoga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook