Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređen most i za lokalno stanovništvo izuzetno važna dionica županijska ceste


Završetak izuzetno važnih radova na dvije lokacije na prometnicama u Budinščini danas su obišli krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec te predsjednica općinskog vijeća Budinščine Dijana Margetić.

Izvedeni su radovi na sanaciji propusta preko rijeke Krapinice, kao i radovi na 800 metara ceste koja povezuje rubna naselja općine.

-Propust je bio star i dotrajao, a nakon potresa oštećenja su se dodatno manifestirala, zbog čega više nije zadovoljavao sigurnosne uvjete – pojasnio je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec. Ovim radovima, napravljen je novi most armiranom betonskim konstrukcijom, s prijelaznim pločama i pješačkom stazom te ogradama. Vrijednost radova iznosi oko 94 tisuće eura, a radove je izvršila tvrtka Ciglenica te su financirani preko Fonda solidarnosti. – Mještani su na korištenje tako dobili jedan novi most za sigurniji promet, a iz u sklopu redovnog programa, ŽUC će, najavio je ravnatelj, dovršiti i asfaltiranje na toj cesti, koja vodi prema mostu.

Na drugoj lokaciji, izvedena je sanacija habajućeg sloja asfalta, u dužini od 800 metara. – Radovima vrijednim 46 tisuća eura uredili smo još jednu dionicu ceste, a potrebno je izvesti i daljnju sanaciju kolnika, kako bismo prometovanje učinili što sigurnijim i kvalitetnijim – rekao je Sirovec.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako su ovi radovi izuzetno važni da pro sigurnije prometovanje stanovnika, školskog autobusa i za sigurnost školske djece. – Da bi ljudi ostali ovdje živjeti, moramo im omogućiti najbolju moguću infrastrukturu, tako da vjerujem da će ovih 800 metara novog asfalta olakšati putovanje, a ove godine, ili sljedeće, asfaltirat ćemo sljedećih 900 metara, kako bi ta dionica bila kompletno renovirana – najavio je župan.

Predsjednica Općinskog vijeća Budinščine Dijana Margetić zahvalila je Županiji i Županijskoj upravi za ceste što su prepoznali važnost ove investicije za dobrobit svih mještana. – Propust je bio problematičan, a ova dionica ceste koja je asfaltirana povezuje sva naša rubna naselja u općini. Nadam se da ćemo i dalje, u suradnji sa Županijom i Županijskom upravom za ceste, rješavati takve probleme – zaključila je Margetić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook