Prethodni članak
Sljedeći članak

[UPRAVO] U OB Zabok konačno stigla magnetska rezonanca. S radom bi mogla početi već kroz nekoliko tjedana


U Opću bolnicu Zabok danas je konačno stigao uređaj za magnetsku rezonancu, na koju su Zagorci čekali gotovo tri godine. Kako doznajemo, uređaj težak gotovo tri tone nisu mogli unijeti u bolnicu zbog njegovih dimenzija, stoga su morali 'štemati' i skidati sporedna vrata kako bi ga unijeli, dok manje komponente djelatnici dobavljača upravo u ovim trenucima unose kroz glavni ulaz.

Podsjetimo, još je na Sjednici Vlade RH održanoj 6.12. 2019. godine u Krapini donesena odluka Vlade i ministarstva za osiguranje sredstava za kupnju magnetske rezonance za OB Zabok. Ministarstvo je novac osiguralo, međutim, tada su se pojavili problemi s javnom nabavom. Bilo je nekoliko žalbi DKOM-u na nabavku, što je odužilo čitavi proces. Na koncu, kao najpovoljnija ponuda odobrana je ona tvrtke Iceberg International Trading iz Zagreba u iznosu od 6.993.750,00 kuna s PDV-om i to za uređaj MR Philips Ingenia Ambition X 1.5T. Uređaj je trebao biti isporučen još u prosincu prošle godine, potom je rok dobavljaču produljen na travanj, a potom na 5. svibnja. Ovaj posljednji rok, koji istječe upravo danas, dobavljač je, očito ispunio.

Koliko vremena treba da se uređaj stavi u potpunu funkciju i kada će prvi pacijent u zabočkoj bolnici na njemu obaviti pretragu, u ovom trenutku nam nije poznato, no, prema neslužbeim informacijama, budući da je dobavljač ranije obavio sve predradnje u prostoru u kojem će uređaj biti instaliran, već kroz tjedan do dva on bi trebao biti u funkciji, a kada i na koji način će se početi primati prvi pacijenti, ovis o spremnosti inženjera radiologije i liječnika koji su prošli edukaciju. - Vjerujem da bi liječnici i inženjeri koji su prošli edukaciju već kroz nekoliko tjedana mogli početi s jednostavnijim snimanjima, a kroz mjesec, mjesec i pol dana trebalo bi sve biti u punoj funkciji - rekao nam je jedan od upućenih, stručnih izvora.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook