Prethodni članak
Sljedeći članak

Upoznajte se s pričom o nesretnoj ljubavi Veronike Desinićke i Fridrika II Celjskog

U subotu, 3. listopada u Dvoru Veliki Tabor održat će se večernje događanje Naša dika - Veronika Desinićka


U subotu, 3. listopada u Dvoru Veliki Tabor održat će se večernje događanje Naša dika - Veronika Desinićka! posvećeno najpoznatijoj legendi vezanoj uz ovaj kasnosrednjovjekovni plemićki grad. Radno vrijeme muzeja biti će produljeno do 20 sati, a za posjetitelje je pripremljen bogat i raznovrstan program kroz koji će se upoznati s pričom o nesretnoj ljubavi Veronike Desinićke i Fridrika II Celjskog. Program započinje u 16 sati s edukativnom radionicom „Veronika memory“ namijenjenom svim uzrastima. Nakon radionice posjetitelji će moći razgledati dvorac i izložbe u organiziranom kostimiranom stručnom vodstvu. U 18:30 na rasporedu je lutkarska predstava „Naša dika - Veronika Desinićka!“ koju će lutkarska družina Ioculatori izvesti po prvi puta. Program završava projekcijama video mappinga „Living Tabor“ i „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ izrađenih u sklopu projekta Living castles financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Edukativna radionica, kostimirano stručno vodstvo i lutkarska predstava bit će besplatni za sve posjetitelje, a ulaznice se naplaćuju prema redovnom cjeniku.

Za uspomenu na događanje, svi posjetitelji dobit će besplatan primjerak deplijana „Taborgradske priče i lutkarske predstave“ autorice Renate Dečman. U njemu se mogu pronaći tekstovi najpoznatijih velikotaborskih legendi te kratki opisi četiriju lutkarskih predstava koje se nalaze u stalnoj ponudi Dvora Veliki Tabor.
Radujemo se vašem dolasku!

Raspored događanja:

16:00 - 17:00 Edukativna radionica „Veronika memory“
17:00 - 18:30 Kostimirano stručno vodstvo
18:30 - 19:15 Lutkarska predstava „Naša dika – Veronika Desinićka!“
19:15 - 19:30 Video mapping „Living Tabor“ i „Legenda o Veroniki Desinićkoj“

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook