Prethodni članak
Sljedeći članak

Upisi u Radobojske mažoretkinje i Puhački orkestar „Radboa“ Radoboj


Kulturno - umjetničko društvo „Zagorec“ Radoboj djeluje već više od 40 godina s ciljem da svojim djelovanjem zadovoljava kulturne potrebe građana i stvara uvjete za umjetničko izražavanje, stvaralaštvo, osposobljavanje i druženje svojih članova. Promiče, razvija i čuva glazbenu, folklornu i svekoliku kulturnu baštinu i običaje ljudi Hrvatskog zagorja i drugih krajeva Hrvatske.


Unutar KUD-a djeluje mnogo sekcija, to su: Radobojske mažoretkinje, tamburaška sekcija, pjevački zbor, folklorna sekcija, dramsko – recitatorska sekcija, Radobojski pikec – sekcija za očuvanje narodnih običaja i puhački orkestar.
Radobojske mažoretkinje djeluju od veljače 2009. godine. Već 12-u godinu u svojim žuto crnim uniformama prepoznatljivi su simbol i ponos Radoboja i prave ambasadorice svoje općine. Do sada su ostvarile veliki broj nastupa i okitile se mnogim priznanjima i medaljama.


Radobojske mažoretkinje obavještavaju da su krenuli upisi za ovu godinu. U Radobojske mažoretkinje mogu se upisati svi stariji od 4 godine. Za više informacija možete nazvati na brojeve telefona: 091/590-8801 (Sonja) i 091/560-4111 (Ana).

Puhački orkestar „Radboa“ Radoboj (Radboa predstavlja latinski naziv za Radoboj) sekcija je KUD-a „Zagorec“ Radoboj koja nastoji sačuvati nasljeđe stare radobojske rudarske limene glazbe. Najvažnija aktivnost koju sekcija provodi je prenošenje glazbene tradicije, kao kulturne baštine ovog kraja na mlađe naraštaje.
Sekcija puhačkog orkestra „Radboa“ Radoboj također obavještava da su krenuli upisi u orkestar. Upisi će se obavljati osobnim dolaskom utorkom i nedjeljom u 19:30 sati u Muzeju Radboa, Radoboj 34.

-Očuvajte tradiciju i običaje vlastitog kraja i budite dio Radobojskih mažoretkinja ili Puhačkog orkestra „Radboa“ Radoboj, a može i oboje, pozivaju iz Radoboja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook