Prethodni članak
Sljedeći članak

[UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA] Misa zornica i molitveno bdijenje u zabočkoj župi

Svijeću je zapalio sjemeništarac Martin Fiket


Zagrebački pomoćni biskup u miru mons. Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća prvu misu zornicu danas u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjaka. Biskupu Pozaiću pridružila su se trojica bogoslova koja su se na kraju misnog slavlja  predstavili ,a župnik je župljane pozvao da mole za njih, ali i za nova duhovna zvanja. Na kraju misnoga slavlja župnik Marijan zahvaljuje biskupu Pozaiću na riječima ohrabrenja kao i svim župljanima koji su se okupili na proslavi prve mise zornice.

U predvečerje prve nedjelje došašća, u subotu 30. studenog župljani Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, prvopričesnici i krizmanici kao i njihovi roditelji, okupili su se u crkvi kako bi zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu. Uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve vjernika, upaljena je svijeća, a obred paljenja svijeće vodio je župnik Marijan Culjak.

Paleći prvu adventsku svijeću, vjernici su molili za svoje obitelji i domovinu kao i cijeli svijet.  Svijeću je zapalio sjemeništarac Martin Fiket.  Župnik je u kratkom nagovoru istaknuo važnost i smisao došašća kao i samih Zornica završivši molitvom: "Neka se po Božjem zagovoru dogodi i naše duhovno rođenje i preporođenje kojega trebamo i za kojim čeznemo". Molitveni susret je zaključen adventskim pjesmama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook