Prethodni članak
Sljedeći članak

UPALJEN NARANČASTI ALARM: Ovim dijelovima Zagorja danas prijeti tuča

Predvečer i navečer moguće je grmljavinsko nevrijeme, mjestimično praćeno s tučom


Foto: Screenshoot Meteoalarm

Za sjeverozapadnu, središnju i istočnu Hrvatsku za danas je upaljen narančasti meteoalarm, što označava 'opasno vrijeme', odnosno, visoku razinu mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme.

Predsjednika Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske, Josipa Salatka, stoga smo pitali postoji li danas mogućnost tuče u Zagorju i je li obrana od tuče u kakvom stanju pripravnosti.

-Predvečer i navečer moguće je grmljavinsko nevrijeme, mjestimično praćeno s tučom. Vjetar će okrenuti na sjeveroistični, temperature su visoke, pritisak je i svašta bi moglo biti. Naravno, neki dijelovi Zagorja ostat će u poptunosti suhi, bez kiše. Koje su lokacije najugroženije teško je za sada reći, ali izgleda da je to okolica Ivanščice, a potom je pitanje kuda će krenuti, da li prema Humu na Sutli ili Pregradi pa otići prema Sloveniji.... To je u ovom trenutku teško predvidjeti, isto kao i intenzitet nevremena – rekao nam je Salatko te dodao kako obrana od tuče još nije u funkciji.

-Mi smo sad konačno dobili opremu i meteorološku otopinu za prizemne generatore, no, sustav obrane od tuče još nije počeo. Službeno, počet će tek 01. lipnja – ispričao nam je Josip Salatko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook