Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljen alarm za većinu Hrvatske: 'Budite na oprezu; uz nevrijeme su moguće i bujične poplave'


Foto: Pixsell/Ilustracija/Arhiva

 

DHMZ je za srijedu za većinu Hrvatske upalio žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. Meteoalarm je upaljen za osječku, karlovačku, gospićku, kninsku, riječku i splitsku regiju.

 

 

 

Meteoalarm je za većinu zemlje upaljen zbog mogućih obilnih pljuskova s grmljavinom. Lokalno su moguće urbane i bujične poplave. 

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - rekao je za HRT mr.sc. Dragoslav Dragojlović.

U četvrtak će u u unutrašnjosti još biti promjenjivo i nestabilno, ponegdje s kišom i grmljavinom. Od petka stabilnije - djelomice sunčano uz postupan porast temperature zraka.

"I na Jadranu u četvrtak promjenjivo s pljuskovima, koji mjestimice mogu biti jače izraženi. U petak i subotu djelomice sunčano, pa i sunčanije, te danju vrlo toplo. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a i subotu južni i jugozapadni vjetar", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook