Prethodni članak
Sljedeći članak

Unikatne Sandrine adventske svijeće spoj su elegancije i minimalizma

Sandra Suman iz Oroslavja svake godine Božić dočekuje izrađujući adventske svijeće i božićne vjenčiće za sebe i prijatelje


Na početak adventa uvijek nas najprije podsjećaju adventski vjenčići i adventske svijeće, koje prve nedjelje došašća palimo. Jedni ih kupuju, moderne, tradicionalne, šarene, jednostavne, ponuda je zaista velika. Drugi pak uživaju u tome da ih naprave sami za svoj dom, ali i za prijatelje. Upravo to veselje pričinjava Sandri Suman iz Oroslavja, kreativki i umjetnici koja se dosada okušala u mnogim tehnikama i raznim segmentima umjetnosti.

Božić kao inspiracija

Osim što slika, često izrađuje prigodne blagdanske ukrase. O njezinim smo unikatnim, rupičastim pisanicama, koje rezbari bušenjem ljuske 'frezericom' već pisali, jer su plijenile pozornost mnogih zbog same tehnike izrade i impresivnog krajnjeg izgleda. A posljednjih se godina Sandra dala i u izradu božićnih ukrasa, posebno adventskih svijeća, koje odišu velikom dozom elegancije da prvi pogled djeluju nekako smirujuće te nam bude nadu. - Oduvijek obožavam lijepo uređene prostore, za Božić posebno. Većina nas raspolaže manjim stambenim prostorom i tako se rodila ideja kako ukrasiti takav prostor, a da daje neki poseban ugođaj. Spojila sam eleganciju i minimalizam u jedno i počela izrađivati predmete koji su ugodni oku, a ne zauzimaju puno mjesta – ispričala nam je Sandra. Svoje prekrasne svijeće ukrašava salvetnom tehnikom, u raznim motivima koji nas podsjećaju na Božić, za mnoge najljepše doba u godini. Njezine svijeće impresioniraju mnoge pratitelje na Facebooku, svi bi htjeli imati takve na svome stolu, jer su nekako drugačije od onih na kakve smo navikli.

Prva ljubav - slikarstvo

Osim svijeća, u ovo predbožićno vrijeme Sandra izrađuje i raznorazne božićne svijećnjake za koje koristi drvo i siporeks. – Na njih ide svijeća lučica, koju možete promijeniti i tako vjenčić može trajati godinama, a i siguran je, nema izlijevanja voska niti straha da će se zapaliti – kaže Sandra, koja svaki slobodni trenutak koristi upravo za izrade raznih predmeta. Tako osim vjenčića oslikava staklo, čaše, vaze, a najviše ipak voli slikati na platnu. – Najdraži motiv mi je priroda, iz koje i crpim inspiraciju. Tako kroz svoje slike putujem u krajeve iz svoje mašte – zaključila je Sandra koja je već imala nekoliko izložbi pisanica i adventskih vjenčića, a za iduću godinu, u ožujku, u planu je njezina prva samostalna izložba slika, s kojom će gostovati u Zaboku i čemu se, kaže, posebno raduje.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook