Prethodni članak
Sljedeći članak

Unatoč teškoj godini: Stubički vinari napravili izvrsna vina!


Udruga vinara i vinogradara 'Peharček' iz Donje Stubice prošlog je tjedna održala Vinarijadu 2024., odnosno ocjenjivanje vina svojih članova.

Vinarijada je održana kod restorana Rody u Gornjoj Stubici, a polučila je rezultate i više nego odlične za ovu udrugu, bez obzira na tešku proteklu vinogradarsku godinu. Od 84 uzorka vina, ovi su vinari osvojili 30 zlatnih odličja, 42 srebra i 9 bronci. Šampion Vinarijade s najbolje ocijenjenim zlatom je Chardonnay "Vina Poštek" OPG Poštek Dario, koji je ujedno osvojio ukupno 8 zlatnih odličja za svojim vinima i time je apsolutni rekorder stubičke udruge, ali i Zagorja. Četiri zlata osvojila su Vina Znika te po tri zlata Marijan Glavač i Vina Sokač.

– Ovo je samo dokaz da vinari Gupčevog kraja i u teškim vinogradarskim godinama, kao što je to bila prošla, smanjenog prinosa zbog vremenskih neprilika znaju tehnološki proizvesti i odnjegovati odlična i vrhunska vina. Već dugi niz godina bilježimo jedne od najboljih rezultata u Zagorju, što je za svaku pohvalu svim vinarima – istaknuo je predsjednik udruge Dario Poštek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook