Prethodni članak
Sljedeći članak

Uključite se i vi večeras u 20:30 u globalnu akciju 'Sat za planet Zemlju'

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je, osim na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena, i na osvještavanje o velikom problemu sve većeg gubitka biološke raznolikosti, odnosno nestajanja sve većeg broja biljnih i životinjskih vrsta


Globalna inicijativa Sat za planet Zemlju uz slogan „Okrenimo se prirodi“ ove je godine, čini se, značajnija nego ikada ranije. Uz klimatske promjene koje neupitno utječu, kako na ljude, tako i na biljni i životinjski svijet, planet i njegovi stanovnici suočavaju se s pandemijom koronavirusa COVID -19, u situaciji gdje su zdravlje i životi mnogih ugroženi, uz ekonomsku krizu i mnoge druge izazove koji su pred nama.

Sat za planet Zemlju održava se danas, 28. ožujka u 20:30 sati, a kao i svake godine, Grad Pregrada uključit će se u akciju isključivanjem dekorativne rasvjete u središtu grada.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je, osim na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena, i na osvještavanje o velikom problemu sve većeg gubitka biološke raznolikosti, odnosno nestajanja sve većeg broja biljnih i životinjskih vrsta. Prema posljednjim dostupnim podacima iz WWF-ovog Izvješća o stanju planeta, čak je 60% vrsta izumrlo u posljednjih pola stoljeća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook