Prethodni članak
Sljedeći članak

'UKLJUČIO ROTIRKE I SIRENU': Muškarac u panici trubio policajcu da mu pomogne. Sad mu poslao pohvalu.


Policijska uprava zagrebačka u nedjelju je objavila pohvalu policijskom službeniku koju im je putem elektroničke pošte poslao jedan mladi otac, a kojeg je zagrebački policajac oduševio gestom i ljudskom reakcijom.

I nije oduševio samo njega, već i cijelu Hrvatsku.

Naime, riječ je o slučaju o kojem smo već pisali, a koji se dogodio u petak, 5. svibnja, kad je već počela poslijepodnevna prometna gužva. Oko 14:40 sati policajac Josip bio je na dužnosti te se sa službenim vozilom zaustavio "na crvenom" na semaforu, i to na križanju Radničke i Heinzelove, jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu.

Tada je primjetio da automobil pored njega trubi, a vozač se okrenuo prema policajcu i signalizirao mu da treba pomoć. Na suvozačevu mjestu nalazila se rodilja, a vozač je glasno povikao: “Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je!”

Policajac Josip odmah je uključio svjetlosne i zvučne signale kako bi, ispred automobila u kojem je bila rodilja, krenuo probijati se kroz prometnu gužvu.

Dolaskom pred bolnicu podigla se rampa, automobil s rodiljom sigurno je ušao unutra, a policajac je stigao jedino glasno uzviknuti “Sretno!”. Iako nije bio siguran je li netko to čuo, otišao je zadovoljan jer je uspio pomoći budućim roditeljima u tim, za njih najvažnijim, trenucima.

Dvadesetak minuta nakon što su stigli u bolnicu, rođena je mala djevojčica, a sada, dvadesetak dana kasnije, kad su se emocije smirile, otac djeteta odlučio je putem elektroničke pošte i službeno, odnosno, pismeno zahvaliti i pohvaliti policajca Josipa.

“S pohvalom su upoznate sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave zagrebačke, a što je inače praksa naše policijske uprave, cijenimo kada naši policijski službenici ponosno, odgovorno i zakonito obavljaju sve svoje zadaće i vodimo brigu da to doznaju svi koji su dio tima zagrebačke policije”, kažu iz zagrebačke policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook