Prethodni članak
Sljedeći članak

Ujedinimo se svi u jednom – aktivnijem uključivanju osoba s invaliditetom i teškoćama u našu zajednicu!

U Loboru obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Prigodnim programom u organizaciji Udruge Sveta Ana Lobor i Doma za odrasle osobe Lobor-grad obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Društvenom domu u Loboru.

Mateja Posarić, predsjednica Udruge Sveta Ana za pomoć s djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, ponosno ističe kako je obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Krapinsko-zagorskoj županiji krenulo upravo s njihove adrese.

-U našoj udruzi radimo i brinemo za one kojima je naša briga najpotrebnija te konstantno proširujemo naše usluge. Uz radnu, fizio, senzornu i logopedsku terapiju, terapijsko plivanje, razne radionice, edukacije i savjetovanja ponosna sam što je sada dostupna i psihološka podrška te hipo terapija. Uz širok spektar usluga i ponekad manjak vremena, jednostavno ne stignemo objaviti sve novosti, ali i u ovim izazovnim vremenima predano radimo – kazala je Posarić uvjerena kako uspjeh i ubuduće neće izostati kao i pokoja nova usluga od koje će imati koristi njihovi korisnici zbog kojih sve ovo i rade. -Okrenimo se, uočimo ih i učinimo ih ravnopravnima - poručila je na kraju predsjednica Udruge Sveta Ana.

Da je Općina Lobor jedna od najuglednijih općina što se tiče područja socijalne skrbi i brige za osobe s invaliditetom ističe predsjednica Doma za odrasle Lobor-grad Darinka Sviben. - Osim što je na području općine smještena ustanova Dom za odrasle osobe Lobor-grad općina ima izuzetno aktivnu i snažnu udruga Sveta Ana koja brine i o djeci s posebnim potrebama, ali i pruža podršku njihovim roditeljima – rekla je Sviben čestitavši Udruzi Međunarodni dan osoba s invaliditetom uz zahvalu načelnici i bivšoj predsjednici Ljubici Jembrih na postavljanju kvalitetnih temelja udruge. -Zahvaljujući tome, ali i njenom današnjem angažmanu udruga ima veliki ugled kako u resornom ministarstvu, tako i diljem Hrvatske – dodala je Sviben.

Čestitke povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i uspješnom radu Udruge Sveta Ana i Doma za odrasle Lobor-grad uputila je i načelnica Jembrih. -Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama često se povlače u sebe. Želimo da prestanu biti nevidljivi jer oni itekako vrijede i imaju što za pokazati. To ovdje i dokazujemo i želimo tu sliku proširiti na cijelu zemlju. Oni su sastavni dio naše zajednice i ne smiju biti na marginama društva. I oni zaslužuju kvalitetne poslove, jednak pristup kao svi mi te ravnopravan tretman bez iznimke. Apeliram na sve vlastodršce kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini da se ujedinimo u jednom – aktivnijem uključivanju osoba s invaliditetom i teškoćama u našu zajednicu – poručila je Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook