Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen par koji je opljačkao župnike u čak 8 župa. Objavljeno što su sve ukrali


Fotografija je ilustrativnog karatktera. Nije u vezi s navedenim događajem

Lopovski dvojac, koji je provalio u osam župnih stanova, a usput i u jedan ugostiteljski objekt, uhvaćen je, a policija je danas, po dovršenom kriminalističkom istraživanju, objavila i što su sve uspjeli ukrasti.

Naime, policija sumnjiči 42-godišnjaka i 29-godišnjaka da su u vremenu od 16. siječnja do 9. travnja 2023. godine, uglavnom u poslijepodnevnim satima i tijekom noći, u osam slučajeva provalili ulazna vrata (balkonska) i prozore na župnim stanovima, odnosno župnim dvorovima crkvi te u jednom slučaju ulazna vrata ugostiteljskog objekta.

"Nakon toga su ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac (iznad 3000 eura) i druge predmete (2 komada nakita, 2 muška sata, 3 pozlaćene žlice, metalnu kutiju za skupljanje milodara, 2 boce pića, 1 šteku cigareta, mobitel, novčanik sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama jednog župnika). Materijalna šteta bez stručne procjene je iznad 4000 eura.", navodi se u priopćenju policije.

Inače, ove su se provale, kako je navela policija, događale na području Slavonskog Broda, Općine Oprisavci, Općine Bebrina i Općine Garčin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook