Prethodni članak
Sljedeći članak

Ugradnjom lifta, krapinska OŠ Augusta Cesarca potpuno je prilagođena učenicima s invaliditetom

Nakon uređenog sanitarnog čvora za učenike s invaliditetom, pristupne rampe, ugrađeno je i dizalo, investicija vrijedna 360 tisuća kuna


Grad Krapina može se pohvaliti školom potpuno prilagođenom učenicima s invaliditetom. Naime, u OŠ Augusta Cesarca realiziran je novi projekt, ugrađeno je dizalo kako bi se olakšalo školovanje učenicima s poteškoćama u kretanju.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, proteklih je nekoliko godina Grad puno uložio u predškolski i školski odgoj. Napravljeno je nekoliko sanacija na gradskom dječjem vrtiću gdje je zamijenjeno krovište, dograđen je, napravljena je fasada, a nisu zanemarene ni osnovne škole.


- Što se tiče OŠ A. Cesarca, u proteklih nekoliko godina uređeno je novo školsko igralište, koje osim učenika koriste i drugi stanovnici. Jedan od gorućih problema koji se pojavio na ovoj školi bilo je dotrajalo staro krovište koje je predstavljalo opasnost za sve učenike, osoblje i prolaznike, stoga je krovište zamijenjeno. Zadnje ulaganje je ugradnja lifta. Sada imamo jednu školu na području grada koja je u potpunosti prilagođena učenicima s invaliditetom, obzirom da smo već prije potpuno prilagodili jedan sanitarni čvor učenicima s invaliditetom, a napravljena je i pristupna rampa za ulaz u školu. Te dvije investicije je sufinanciralo Ministarstvo branitelja, a isto tako su nam pomogli i za investiciju ugradnje lifta – rekao je gradonačelnik Gregurović.


Vrijednost investicije ugradnje lifta je 360 tisuća kuna s uključenim PDV – om, a od toga je Ministarstvo branitelja sufinanciralo 120 tisuća kuna. – Lift će puno značiti učenicima koji imaju poteškoće u kretanju. Više se neće trebati premiještati kabineti potrebni za izvođenje nastave – napomenuo je gradonačelnik. Školu trenutno pohađaju 2 učenika s invaliditetom koja su u kolicima i 4 učenika koji imaju poteškoće u kretanju. - U OŠ Ljudevita Gaja, koja je stara zgrada, zaštićeno kulturno dobro, jednostavno takve intervencije na zgradi nisu bile moguće – pojasnio je Gregurović.

Ravnateljica škole Matilda Juričev Žigman rekla je da ovaj zahvat za školu znači jako puno. - Imamo dvoje djece u kolicima i to su djeca koja nisu s našeg upisnog područja, dolaze nam s područja Petrovskog i upisnog područja druge krapinske škole, OŠ LJ. Gaj, jer su jednostavno i roditelji sami prepoznali da je tu lakše i da imamo uvjete. Nadam se da možemo pružiti ugodno školovanje bez problema. Bilo je jako teško prije nositi tu djecu na kat, zato smo i išli u taj projekt. Grad Krapina dobio je ustanovu koja je potpuno opremljena i mislim da će to za budućnost puno značiti – rekla je ravnateljica, dodajući da je škola sprema prihvatiti i djecu s drugih područja koja imaju poteškoća. - Surađujemo s roditeljima. Prijevoz porkivaju sami roditelji, ali jako im je bitno da dijete može normalno funkcionirati – dodala je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 između izlaza Pojatno i rotora Westgate u smjeru Zagreba.   Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program