Prethodni članak
Sljedeći članak

Ugledni psihijatar: 'Policajci su na intervenciji šmrkali kokain, a s njima je bio i sin visokog državnog dužnosnika'


Psihijatar Slavko Sakoman gostovao je u Novom danu N1 televizije, gdje je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu, piše N1.

Ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri, jer mu se majka jednog liječenog ovisnika požalila da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.

Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe. Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.

“Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju”, kazao je Sakoman.

Iako su ovisnici skloni lažima, Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije, piše N1.

“To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i 10-ak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren. Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca”, kazao je Sakoman u Novom danu.

Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, istaknuo je psihijatar.

“To je nedvojbeno da je bilo. Ne bih želio da niti jedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu. Droga je ozbiljan problem, moramo ga rješavati”, upozorava Sakoman koji je o svemu spreman i svjedočiti nadležnim tijelima ako ga pozovu.

“Meni to nije nikakav problem”, rekao je pojašnjavajući da bi bilo blesavo da takvu izjavu samo tako prenese javnosti ako nije potpuno siguran u istinitost.

“Ne bih volio da mi netko začepi usta na neki određen način. I toga je bilo. S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom. To je bilo 2006. godine. SOA je bila umiješana u cijeli cirkus. Očekujem javnu raspravu pokrenutu o vlasti o pitanju zloupotrebi droga”, zaključio je Sakoman.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook