Prethodni članak
Sljedeći članak

UDARNI VIKEND NA JADRANU: U Hrvatskoj trenutno ljetuje milijun i 60 tisuća turista


Nepregledne kolone automobila dobar su znak za turizam, a ni gosti koji su se uputili na godišnji odmor ne žale se previše na gužve.

Ipak, na visokim temperaturama, bočica vode dobro dođe za osvježenje. Ali i kao znak dobrodošlice. Akciju organizira Hrvatska turistička zajednica, a tijekom dana dijelila se i u trajektnim lukama, ali i na drugim naplatnim postajama, poput Bregane i Rupe.

Tako je turiste na naplatnoj postaji Rupe dočekao i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

'Ovo je jedna ovako simbolična gesta da ljudima malo olakšamo čekanje na naplatnim postajama, da im poželimo dobrodošlicu u Hrvatsku i zahvalimo što su izabrali Hrvatsku kao njihovu destinaciju', rekao je Staničić za N1.

Drugi vikend špice sezone već tradicionalno označavaju gužve. Pa ni domaće ni strane turiste ovakve scene previše ne iznenađuju. A dobri su i dosadašnji turistički pokazatelji, Hrvatsku i dalje za svoj odmor biraju brojni stranci.

'Nijemaca ima najviše, primjećujemo veći priljev Talijana, s obzirom na približavanje ferragosta. Slovenaca, Austrijanaca. Ono što veseli je i izvjesni broj Švicaraca koji dolaze. Praktički sva naša najvažnija emitivna tržišta', kaže Staničić.

A Dubrovnik turisti vole tijekom cijele godine, ne samo ljeti. Upravo je taj južni biser bio najposjećeniji grad u prvoj polovici godine, a slike prepunih dubrovačkih ulica ljeti već su uobičajene.

Trenutno u Hrvatskoj boravi milijun i 60 tisuća turista, a cilj je, naravno, nadmašiti prošlogodišnju sezonu. Svi se nadaju da će ona potrajati još dugo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook