Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici SŠ Krapina vratili su se s dvotjedne stručne prakse u Njemačkoj


U sklopu Erasmus+ projekta 'Bolje kompetencije za budućnost' (Better Competences for the Future / BeCoff, 32 učenika Srednje škole Krapina obavljala su, od 25. travnja do 6. svibnja stručnu praksu/praktičnu nastavu u Frankfurtu na Majni.

U Njemačkoj su, u pratnji nastavnika Dražena Šenjuga, Valentina Ovčarićeka i Matije Mačeka, boravili učenici iz sedam različitih obrazovnih programa: hotelijersko-turistički tehničar, komercijalist, automehatroničar, frizer, prodavač, elektromehaničar i CNC operater.

Učenici su se vratili puni dojmova te navode da im je obavljanje prakse u međunarodnom okruženju bilo „lijepo i veliko iskustvo“, a rad u tvrtkama „poučan i zanimljiv“. Zadovoljni su kolegama i mentorima uz koje su stjecali nova znanja i unaprjeđivali stručno-praktične vještine iz svog strukovnog područja te jezično-komunikacijske kompetencije.

Tijekom obavljanja prakse, učenici su vodili dnevnike rada temeljem kojih će izraditi prezentacije za učenike i nastavnike o svojim iskustvima, tijeku i rezultatima mobilnosti.

U sklopu projekta, Škola je ostvarila suradnju s Hrvatskim gospodarskim savezom (Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.) koji je odabrao poslodavce za učenike te bio podrška učenicima i nastavnicima pratiteljima tijekom mobilnosti.

U slobodno vrijeme, sudionici mobilnosti bavili su se kulturološkim aktivnostima. Između ostalog, posjetili su Main Tower i zoološki vrt.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook