Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici OŠ Marija Bistrica u ''Čudesnoj šumi''


Ove godine OŠ Marija Bistrica odlučila je svojim učenicima ponuditi još više i uključiti se u iskustveno učenja u prirodi i navedeno uključiti u obrazovni kurikulum tijekom školske godine 2021./2022. Temeljem toga potpisana je suradnju s Udrugom Čudesna šuma, koja pak ima partnera Općinsku knjižnicu i čitaonicu Bedekovčina i suradnika 28. SID Dubrava.

Plod te suradnje je edukacija učenika nižih razreda matične i područnih škola, koji su usvajali praktične vještine i znanja kroz radionice organizirane na edukativnim točkama. Događaj je organiziran uz pauzu za obrok, čaj i snack, svježi sir, voće te slobodnu šetnju po Čudesnoj šumi.

Kako je napomenuo Ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić: ''U predivnom i lijepom danu naši dragi učenici naučili su: Kako se životinje spremaju za zimu i zašto vole jesen? Koje plodove jeseni volimo? Gdje se skrivaju kukci i pčele zimi? Kako pomoći životinjama u svom dvorištu? Priča o drveću i njihovoj važnosti za život. Prepoznavanje biljaka u jesen. Zašto je lišće u proljeće zeleno? Priča o Fotosintezi. Zašto je lišće u jesen šareno i pada? Priča o bojama u prirodi. Izrada prirodnih boja za slikanje. Uz timsku igru i rad naučiti kako se orijentirati u šumi sa i bez kompasa? Čemu služi kompas? Kako u prirodi prepoznati bez kompasa gdje se nalazi sjever? Kako pripremiti logorsku vatru? Kako ugasiti vatru? Koja je razlika između ognjišta i vatrišta? Kako se zaštititi od kiše? A kako pomoći prijatelju u nevolji?.'' rekao je ravnatelj i posebno zahvalio učiteljicama i učiteljima, koji su sudjelovali u projektu. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook