Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici i nastavnici tijekom nastave ne moraju nositi masku u 2 hrvatske županije

Preporuka je donesena sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama


Stožer civilne zaštite Međimurske županije izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave u smislu da njihovo nošenje nije obvezno.

Preporuka je donesena sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama, piše srednja.hr.

Maske se u školama ne trebaju nositi niti na području Istarske županije. Naime,  Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije te osnivača škola donio je odluku da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nositi zaštitnu masku, piše HRT.

Maske su obvezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica, priopćili su iz Stožera.

Pogorša li se epidemiološka situacija na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitne maske u učionici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook