Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagrebu će se ipak održati Advent, pogledajte kako će izgledati

Održana je konferencija na kojoj su otkriveni neki detalji o Adventu u Zagrebu koji će biti bitno drugačiji nego svih dosadašnjih godina.

  • Tomislav Miletic/PIXSELL

    Tomislav Miletic/PIXSELL


Konferenciju za novinare Advent u Zagrebu - u uvjetima pandemije koronavirusa održao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Uz gradonačelnika, konferenciji je nazočila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar te predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak.

Kućica višestruko manje

Na konferenciji su otkriveni neki detalji o Adventu u Zagrebu koji će biti bitno drugačiji nego svih dosadašnjih godina.
-Kućica će biti višestruko manje. Zato će, kako je kazao Medak, ugostitelji dobiti dozvolu da svoje terase prošire za nekoliko kvadrata. U tom proširenom dijelu moći će postavit pleksiglas te prodavati određeni sadržaj vezan za Advent. Znamo da je nemoguće organizirati Advent kao što je bio prije. To je skupo, rizik je prevelik. Mi ćemo se prilagoditi da ljudi imaju mogućnost da u kafiću koji im je blizu doma da mogu konzumirati kuhano vino, dobili smo to da svi građani imaju duh adventa u svom dijelu - rekao je Medak.

Nema klizališta, uvedeni novi projekti

Na Tomislavovom trgu, kako je rečeno, neće biti klizališta. Koncerti će biti u povijesno turističkoj zoni. Martina Bienenfeld kazala da su već nakon ljeta iz Turističke zajednice kazali da će pokušati pripremiti Advent. Rekli smo da će 12. mjesec biti lijep. Slogan je u tom smislu, Advent u Zagrebu - osjetite svjetlost. Zadržali smo brojne projekte povezane s kulturom, imat ćemo brojna kulturna događanja. Imat ćemo 10 različitih festivala, imamo tri nova projekta. Prvi je Svjetlost Zagreba, pozivamo sve Zagrepčane da kako mogu i žele okite svoje prozore. Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, a treći projekt je Proširena stvarnost, imat ćemo na preko 20 lokacija - rekla je. Advent počinje 28.11. Kako je rekla Bienenfield da će brojni koncerti biti streamani putem društvenih mreža.

Riječ je uzeo Milan Bandić. Zahvalio se je svima koji sudjeluju u organizaciji. - Na rubnim dijelovima grada ćemo osvijetliti kao nikad do sada - rekao je. - Recite svakom objektu koji bude želio napraviti na otvorenom ili zatvorenom bilo kakav događaj, dobit će dozvolu. Ovo je vrijeme preživljavanja - kazao je Bandić, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook