Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju uhićen 70-godišnji hrvatski državljanin. Policija je danas otkrila razlog


Jučer, 26 svibnja 2024. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, na području Općine Krapinske Toplice, izvršena je pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 70-godišnjeg hrvatskog državljanina. Tom prilikom je uz oružje i streljivo koje je legalno posjedovao, pronađeno 19 komada dugog vatrenog oružja raznih pušaka i automatskih pušaka, 24 komada različitih pištolja, zračnih, signalnih, automatskih pištolja i kubura, više od 8 700 komada raznog streljiva, kao i više desetaka raznih dodataka i rezervnih dijelova za oružje, koje je 70-godišnjak nezakonito posjedovao, objavila je danas zagorska policija.

Zbog osnovane sumnje kako je počinio kazneno djelo „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 311. Kaznenog zakona, 70-godišnji hrvatski državljanin je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ provodi se od 2007. godine s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija. Svrha Kampanje je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, te senzibilizacija javnosti u smislu poticaja građana na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija.

''Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.'' – mole iz policije.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook