Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju se uskoro otvara novi trgovački centar velikog međunarodnog lanca


Sredinom svibnja ove godine na samom ulazu u Krapinske Toplice otvorit će se novi trgovački centar Spar, rekli su danas iz Sparove partnerske razvojne kompanije, koji su pozvali načelnicu Općine, Gordanu Jureković, da obiđe gradilište i upozna se s tijekom investicije. Kako su napomenuli, novi Sparov supermarket imat će 600 četvornih metara prodajnog prostora, a bit će zaposleno tridesetak djelatnica i djelatnika.

 

Informacije su to s kojima je posebno zadovoljna načelnica Jureković. – Što se tiče današnjeg obilaska, moram reći da sam impresionirana tempom i načinom na koji se radovi na izgradnji ovog Sparovog trgovačkog centra odvijaju, no, iskreno, to ni ne čudi s obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj, iskusnoj i nadasve profesionalnoj ekipi. Ono što me posebno raduje je činjenica da će po dovršetku radova, osim što će se podići standard života naših mještana u smislu proširenja i podizanja konkurentnosti ponude koju će donijeti Spar, isto tako ovdje zaposliti i značajan broj djelatnika, a svako novo radno mjesto koje se otvori na području naše općine za mene kao načelnicu izuzetno je važno. Zato zahvaljujem Sparu i svima koji sudjeluju u realizaciji njihovog projekta i radujem se skorom otvorenju ovog trgovačkog Cetra, koji će, kao što već možete sada primijetiti, po završetku i otvorenju, još i dodatno uljepšati i modernizirati estetsku vizuru samog ulaza u naše Krapinske Toplice – rekla je načelnica Jureković.

 

Dodatno, Jureković je rekla kako je zadovoljna i samom činjenicom što jedan takav veliki i poznati međunarodni trgovački lanac konačno dolazi u Krapinske Toplice. To je, kaže, dobar znak. - Činjenica da međunarodna tvrtka investira na području naše općine vidljivi je znak promjena koje smo polako, nekima neprimjetno, počeli uvoditi posljednje dvije godine u funkcioniranje naše Općine, našeg odnosa prema partnerima i suradnicima, a posebno prema investitorima. Kad samo sanjate i konstantno pričate o nekim ogromnim, megalomanskim projektima, za koje i sami znate da neće biti realizirani, ali vi i dalje trošite svo svoje vrijeme, energiju pa i proračunski novac na to, onda nema nikakvih rezultata i čitavo područje općine stagnira, što se u Krapinskim Toplicama  i vidjelo proteklih desetak godina. Moj tim i ja odlučili smo to promijeniti. Fokusirali smo se na konsolidaciju općinskih financija, nakon čega smo krenuli postepeno s konkretnim investicijama,  korak po korak, koristeći pri tom financijsku podršku Europske unije, državnih fondova i Krapinsko – zagorske županije. S druge strane, isto tako smo promijenili pristup prema investitorima. Za nas nema velikog i malog investitora, podobnog ili nepodobnog investitora, važnijeg ili manje važnog investitora. Svakome tko iskaže i najmanji interes za bilo kakvu investiciju, mi mu pružamo jednaku podršku i suport. Sve to skupa, naš rad na području općine i naš odnos prema investitorima, konačno nas je učinila općinom interesantnom za ulaganje i evo, kao što vidite, kad se jedna velika privatna investicija završi, počinje druga i ja pouzdano znam da će se taj trend nastaviti, no o tome ćemo kad dođe vrijeme, jer već ste primijetili da ja nikad ne najavljujem velike projekte dok njihova realizacija ne dođe do faze da počinju konkretni radovi – rekla je načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook