Prethodni članak
Sljedeći članak

U ZAGORJU SE ISPISUJE POVIJEST: Stiže 4,3 milijuna eura za izgradnju eko bazena


Najveća javna investicija u povijesti grada Pregrade ide u realizaciju, s ponosom to najavljuje pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj  i kandidat na listi koalicije SDP-a na europarlamentarnim izborima. 

Nakon strpljivog planiranja i rada, ostvarena su sredstva za izgradnju jednog od prvih bioloških bazena u Hrvatskoj u iznosu od 4,3 milijuna eura bespovratnih sredstava (32,4 milijuna kuna) i to putem Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, odnosno EU sredstva, putem javnog otvorenog poziva Regionalna diversifkacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti - GRUPA 2, kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta.

- Ponekad je bilo teško objasniti građanima da se ovakvo nešto u Pregradi uopće može realizirati i da se ovakva velika milijunska financijska sredstva mogu dobiti za javnu investiciju u našem gradu. No vjerovao sam da kvaliteta i inovativnost ovoga projekta imaju šansu i u uistinu velikoj konkurenciji projekata iz cijele Hrvatske, bili smo uspješni i to na prvom natječaju gdje smo uopće mogli prijaviti ovaj projekt. Kada tome još dodamo da bi dobiveni iznos trebao pokriti gotovo 100 posto troškova realizacije projekta, jasno je da je iskorištena povijesna prilika za ovaj projekt koji će promijeniti Pregradu i imati utjecaj na naš razvoj, stil života i postati nešto što će biti dio našega identiteta i prepoznatljivosti, kao što je bio stari bazen koji se nalazio na istoj lokaciji - izjavio je Vešligaj.

U pripremi i prijavi projekta sudjelovao je čitav tim Gradske uprave, Gradsko vijeće, Zagorska razvojna agencija, Ivana Kolar iz Julius Rose d.o.o. i projektanti iz Kostelgrad-projekt koji su u suradnji sa slovenskom tvrtkom Objem narave/Hug of nature izradili dokumentaciju. Tu je dakako i Krapinsko - zagorska županija koje je davala podršku projektu i prepoznala ga kao jedan od županijskih strateških projekta, ali i Ministarstvo turizama i sporta koje je zaduženo kao nacionalno provedbeno tijelo za ovaj natječaj. Svima njima, Vešligaj je uputio riječi zahvale i dodao kako će se osim Eko kupališta s čistom vodom bez kemijskih sredstava, realizirati i popratni ugostiteljski objekt, dječje igralište, saune, parking...

- Veseli me da Pregrada ovim projektom postaje turistička destinacija zdravog života i zabave, ne samo za lokalne stanovnike, nego vjerujem i za posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a služit će i kao poticaj razvoju prateće turističke infrastrukture - poručio je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook