Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku odigrana odlučujuća utakmica II. Pretkadetske košarkaške lige za plasman u I. ligu

Pretkadeti Petrinje u produžetku izborili plasman u prvu ligu


U zanimljivoj utakmici, s puno uspona i padova i s jedne i druge strane, pretkadeti Petrinje u produžetku su pobijedili Zabok rezultatom 89:75 i tako se plasirali u I. pretkadetsku ligu. Krajnjih 14 koševa razlike ne pokazuje pravu sliku stanja stavari na parketu. Bila je to jedna vrlo uzbudljiva utakmica, koja je mogla otići i na jednu i na drugu stranu.

Zabočani su uraganski otvorili utakmicu. Pod košem je briljirao Tomić, tricaški je raspoložen bio Krznar, pa je Zabok minutu prije kraja prve četvrtine imao velikih 20 koševa razlike (28:8), a nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo 28:11.

No, u drugoj četvrtini neka druga priča. Bezak i Gavranović povukli su svoju momčad do potpunog preokreta, Petrinja je dobila četvrtinu 25:8, a na veliki odmor otišlo se s izjednačenim rezultatom 36:36.
Treća četvrtina igrala se koš za koš, sve do same završnice kada Zabok zahvaljujući Tomiću, Smetišku i Krznaru dolazi do pet koševa viška prije zadnjih deset minuta utakmice (53:48).

Malu simultanku na ulazu u zadnjih deset minuta igre odigrao je Niko Bezak, pa Petrinja u 34. minuti vodi 57:60. Tomić i Smetiško kreiraju brzu seriju od 5:0 i opet je Zabok u vodstvu 62:60. Nazirala se neizvjesna završnica, gosti su promašili šest zadnjih slobodnih bacanja. Gavranović je dvije sekunde prije kraja imao dva bacanja, ali je oba promašio i otišlo se u produžetke.

U prodružecima je domaćinima ponestalo snage, zaredale su se greške, što gosti koristi i dobivaju produžetak sa čak 14 koševa razlike. Šteta, da je bilo samo malo više mirnoće, Zabok je vrlo lako od iduće sezone biti prvoligaš.

ZABOK - PETRINJA 75:89 p (28:11, 8:25, 17:12, 17:22, p 5:19)

ZABOK: Tomić 37, Smetiško 16, Krznar 14, Gvozdanović 5, Kroflin 3, Fiket, Zubić, Borovčak, Grabušić, Grah. TRENER: R. Lež

PETRINJA: Bezak 34, Gavranović 23, Marjanović 16, Nikolić 6, Pranjić 4, Šako 4, Bobeta 2, Stjepanović, Radošević, Sklepić, Križanović. TRENER: V. Bezak

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook