Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku besplatna radionica za nezaposlene žene koje su doživjele bilo koji oblik nasilja

Datumi održavanja su 17., 18. i 19.06.2020. od 9.00 do 15.00 sati


Ako ste nezaposlene i u životu ste bile izložene nekoj vrsti nasilja, prijavite se i pridružite se u Zaboku na besplatnoj Radionici osnaživanja žena. Datumi održavanja su 17., 18. i 19.06.  od 9.00 do 15.00 sati. Radionice za građanstvo održat će se u u srijedu 17. i četvrtak 18. lipnja od 9 do 15 sati te u petak 19. lipnja do 13:30 sati, dok je u petak 19. svibnja predviđena radionica za institucije i udruge, odnosno za stručanjake koji se bave problematikom nasilja i održat će se od 13:30 do 16:30 sati. Mjesto održavanje je Zelena dvorana, Trg svete Jelene 6 Zabok.

- Tri dana ćemo se družiti, osnaživati, podržavati i zajedno raditi na unaprjeđenju socijalnih i komunikacijskih vještina, asertivnosti, naših prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Naučit ćemo pisati kvalitetnije životopise i pripremat ćemo se za uspješne intervjue za posao. Sve ovo će pomoći da vam se lakše otvore prilike za ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.Dodatno ćemo se osnažiti i vratiti samopouzdanje na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će vam dati dodatnu sigurnost. Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Zajedno možemo doprinijeti povećanju javne svijesti o ovoj problematici jer, još uvijek, velik broj naših građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija. Posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Uključuju i nisku razinu samopoštovanja, socijalno isključivanje i niz izazova koji utječu na svakodnevni život - poručili su organizatori.

Radionica se održava u sklopu nacionalna kampanje osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Stavljamo naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

Cjelokupan program doprinijet će osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Svi elementi projekta svojevrstan su alat komunikacije, socijalnog uključivanja, savjetovanja i dostupnosti za sve dionike te će doprinijeti povećanju javne svijesti o problematici.

I zato, pridružite se našoj radionici i s nama učinite prvi korak prema boljoj budućnosti! Prijavite se na besplatne radionice jer je svaka od nas #jacanegostomislis

LINKOVI ZA PRIJAVU: https://sofija.hr/projekt-sofija/prijavi-se-na-besplatnu-radionicu-osnazivanja-zena-u-zaboku/

https://sofija.hr/sofija/prijava-na-besplatnu-radionicu/


 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook