Prethodni članak
Sljedeći članak

Priključite se akciji čišćenja u Pregradi!


Volonterska akcija čišćenja okoliša održat će se u subotu, 20. travnja od 9 sati. Okupljanje je na Trgu Gospe Kunagorske u 8,30 sati, a čistit će se korito Kosteljine.

U operativnom i tehničkom dijelu akciju pokriva Niskogradnja d.o.o., na čelu s koordinatoricom Anicom Krušlin, zamjenicom direktora društva. Za sve sudionike osigurana je oprema za čišćenje – vreće i rukavice. Po završetku, sudionike akcije očekuje osvježenje.

Grad Pregrada se u akcije čišćenja okoliša, čiji su ciljevi osvješćivanje važnosti primarnog odvajanja otpada, podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje kao zajedničkog dobra sviju nas, uključuje od 2014. godine. Ulaganjem lokalnih napora za čišće i zelenije sutra, budimo svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima brojnim događajima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ove godine pod geslom "Planet protiv plastike" usmjerenim na podizanje svijesti o negativnom utjecaju plastike na ljude i okoliš u svakoj fazi svog životnog ciklusa.
Kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv plastike i onečišćenja okoliša, Grad Pregrada još 2020. godine donio je Odluku o prestanku korištenja plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu (Službeni glasnik KZŽ, broj 4/20).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook