Prethodni članak
Sljedeći članak

U Varaždinu se najbolje živi, a Krapini „za dlaku“ izmakla titula...

Sjever Hrvatske, Istra i Primorje su najpoželjniji


U Varaždinu, Rovinju i Krku najbolje se živi, a u Samoboru, Svetoj Nedelji u Malom Lošinju najbolje razvija gospodarstvo. To su najvažniji ishodi ovogodišnjeg, četvrtog izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos što je večeras okončan proglašenjem pobjednika u Novome Vinodolskom.

Ukupno je 11 gradova ponijelo titulu najboljega grada u pet kategorija, od kojih su se u tri pobjednici birali u tri konkurencije, veliki (iznad 35 tisuća stanovnika), srednji (od deset do 35 tisuća) i mali gradovi s najviše deset tisuća stanovnika.

kategoriji kvalitete života Varaždin je trijumfirao u konkurenciji velikih gradova ispred Samobora, Velike Gorice, Čakovca i Zagreba koji su ušli u završnicu izbora. Varaždin među velikim gradovima ima najveća izdvajanja za sport iskazana kroz pripadajući udjel od 13,65 posto ukupnog gradskog proračuna i najveći prosječni broj zaposlenih (610) na 1000 stanovnika.

Rovinju su u konkurenciji srednjih gradova u završnici izbora društvo pravili Labin, Poreč, Sveta Nedelja i Zaprešić, a Krk je trijumfirao ispred Novigrada, Malog Lošinja, Supetra i Raba. Krk i Rovinj ponovili su izbor najboljih gradova po kvaliteti života iz prošle godine.U završnici izbora najboljega velikoga grada za gospodarstvo Samobor je nadmašio Krapinu, Koprivnicu, Pulu i Varaždin. Samobor je time ponovio trijumf u ovoj kategoriji izbora najboljih gradova iz prošle godine s 'adutima' kao što su dosegnuti iznos od 41.000 kuna prosječnog dohotka po stanovniku, ostvarenim prosjekom od 3,4 milijuna kuna prihoda po zaposlenome u gradskoj upravi i pokazateljem nezaposlenosti od 20 nezaposlenih na 1000 stanovnika. Uz to, u Samoboru nema prireza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook