Prethodni članak
Sljedeći članak

U Valentinovu izgrađen nogostup i sanirano 750 metara lokalne ceste


Župan Željko Kolar, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Mladen Burić su 3. travnja 2024. godine obišli radove sanacije Lokalne ceste 22079 u Valentinovu i Benkovu. Sanira se dionica ceste duljine 750 metara, uz koju je Grad Pregrada prethodno sagradio i nogostup.

„Dobra koordinacija između gradova i općina Krapinsko zagorske županije, kroz program Županijske uprave za ceste oko uređenja nogostupa, što samom inicijativom Gradova i Općina radimo i uz asfaltiranje županijskih cesta, uređujemo nogostupe i radimo odvodnju i onda je to jedan cjelokupni zahvat gdje se pospješuje osim kvalitete i sigurnost“, istaknuo je nakon obilaska župan Kolar te podsjetio na obećanje Vlade Republike Hrvatske iz 2019. godine za rekonstrukciju državne ceste od Krapinskih Toplica do Valentinova. „Do realizacije tog projekta nažalost nije došlo, ali vjerujem da će sljedeća Vlada, koja god ona bila, ići u realizaciju tog projekta jer je on potreban ovom dijelu Krapinsko-zagorske županije“, poručio je župan Kolar.

„Ulažemo ravnomjerno u sve naše krajeve i sva naša naselja, i mislim da je ovo još jedan dokaz da nam je posebno važna sigurnost i pokraj Područnih škola i uz autobusna stajališta. Nadam se da će uskoro i državna cesta, koja je također već nekoliko godina u planu od strane Hrvatskih cesta ići u kompletnu sanaciju i da će se također izgraditi i pješačka staza“,  kazao je gradonačelnik Vešligaj.

„Radovi se izvode u sklopu našeg velikog ciklusa sanacije cesta, a investicija koju ŽUC ulaže u ovu prometnicu je oko 75 tisuća eura. Moram i naglasiti da je Grad Pregrada prije ove sanacije izvršio svoju sanaciju-izgradnju pješačkih staza. Vrijednost cijelog projekta sanacije javnih cesta iznosi oko 4,4 milijuna eura, a trenutačno smo na polovici realizacije te se nadamo da ćemo sve izvršiti u roku“, rekao je pomoćnik ravnatelja ŽUC-a Burić.

U obilasku su bili i gradske vijećnice Grada Pregrade Gordana Križanec Ružić i Jasna Vnuk te predsjednik Mjesnog odbora Bušin Krunoslav Kučiš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook