Prethodni članak
Sljedeći članak

"U uzlaznom smo kraku epidemiološke krivulje, u narednim danima će sigurno rasti broj oboljelih"

Ministar Beroš gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2


-U uzlaznom smo kraku epidemiološke krivulje, u narednim danima će sigurno rasti broj oboljelih. Mjere koje smo poduzeli su adekvatne, ali ako ne poštujemo, to je opasno. Samo poštovanjem mjera možemo spriječiti goru situaciju. Obzirom na sve naše mjere i činjenicu da smo preko 6 tjedana imali kontroliranu situaciju, to name je omogućilo da pripremimo zdravstveni sustav. U Italiji je to puklo i zato imaju toliko broj oboljelih. Upravo stojim ispred KB Dubrava, bolnice koja je prilagođena novim okolnostima. Pripremamo sve na različite scenarije. Mogu vam reći da sad, dok ste vi pripremali emisiju, jedan naša tvrtka je donijela tank s 10 tisuća litara tekućeg dušika - rekao je Beroš te dodao kako prema svim statistikama, 800 respiratora koliko imamo trebalo bi biti dovoljno. - Ta solidarnost hrvatskog naroda se iskazuje na pravi način, firme i pojedinci doniraju novac i pripremamo se na najbolji način - kazao je Beroš.

-Svi građani Zagreba javljaju se svojim liječnicima primarne zdravstvene zaštite. Ako sumnjaju na zarazu Covidom, imamo posebne ambulante za to. Tek ako se nigdje ne može dobiti pomoć, može se doći u bolnicu, to je krajnja, krajnja mjera. Molim na postupnost, javite se svom liječniku, vikendima imamo dežursta, a grad Zagreb je organizirao posebne ambulante – apelirao je Beroš.

Ministar je također odgovorio na pitanja vezana za današnji potres. Kazao je kako se u ovakvim situacijama građani trebaju i dalje stogo pridržavati svih mjera vezanih protiv širenja zaraze koronavirusa. - Distanca, distanca, distanca! Izvjesno je da oni koji stanuju u starim zgradama, izvjesno je da se ne mogu vratit. Ugroza od Covida je puno veća od ugroze od potresa. Rizik jačeg potresa je manji. Ponavljam još jednom - distanca, distanca, distanca - zaključio je Beroš. Ministar je rekao kako ozlijeđena djevojčica u potresu ima tešku cerebralnu ozljedu glave te da je u pitanju iznimno opasna ozljeda te da je životno je ugrožena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook