Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku velika potjera u Splitu, zatvorenik u bijegu

U blizini Županijskog suda pobjegao je 36-godišnji Branimir Čaleta kojem se trebalo suditi u vezi ubojstva trudne Ukrajinke


Prava drama odvija se u Splitu. Pravosudni policajci morali su upotrijebiti pištolje i pucati u zrak u znak upozorenja. Naime, oko 12.10 sati u blizini Županijskog suda pobjegao je 36-godišnji Branimir Čaleta kojem se trebalo suditi u vezi ubojstva trudne Ukrajinke, potvrdili su sa suda za RTL.

Na sud je doveden iz zatvora na Bilicama. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije. Na terenu su sve snage koje ga traže, piše portal Vijesti.hr. Muškarac je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe.

-Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 - priopćili su iz policije. Sve se događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske. Po posljednjim dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule. Optužnica ŽDO-a tereti Čaletu, koji ima hrvatsko i slovačko državljanstvo (rođen u Slovačkoj), da je 15. rujna 2013. godine bio u hostelu "Minora" u Dnjepropetrovsku zajedno s Gannom, i to u sobi broj 102 koju je ona iznajmila, i platila kad joj je došao u posjet. Tog dana ju je brutalno izudarao tupim predmetom najmanje četiri puta po licu, zbog ljubomore i kako bi je kaznio. Izudarao ju je i po glavi, smrskao joj lubanju i lice. Nerođeno dijete je preminulo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook