Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku su radovi na prvoj fazi proširenja klanječkog groblja u vrijednosti oko 600.000 kuna

Izgradit će se 48 dvostrukih grobnih mjesta, 9 jednostrukih grobnih mjesta, 4 grobnice i 33 mjesta za polaganje urni


U tijeku su radovi na prvoj fazi proširenja klanječkog groblja u vrijednosti oko 600.000,00 kuna. Izgradit će se 48 dvostrukih grobnih mjesta, 9 jednostrukih grobnih mjesta, 4 grobnice i 33 mjesta za polaganje urni. - Proširenje klanječkog groblja predvidjeli smo kao projekt koji ćemo prijaviti na natječaj za mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja, koji je otvoren pred četiri mjeseca, a nedavno je i zatvoren.

No, tijekom savjetovanja troškovi za te namjene jednostavno su ispušteni pa, iako smo sve pripremili kako bismo išli u realizaciju kompletnog proširenja klanječkog groblja, taj dio nismo mogli prijaviti. Vrijednost tog projekta bila bi oko 4 milijuna kuna. Međutim, budući da su potrebe velike, mi više nemamo slobodnih mjesta za prodaju na postojećem groblju, morali smo krenuti u realizaciju vlastitim sredstvima Grada, ali samo prve faze, čija je vrijednost oko 600.000,00 kuna s PDV-om – izvijestio je gradonačelnik Zlatko Brlek. Prvom fazom bit će obuhvaćeno uređenje unutarnje infrastrukture samog groblja, a Grad će na raspolaganje dobiti 48 dvostrukih grobnih mjesta, 9 jednostrukih grobnih mjesta, 4 grobnice i 33 mjesta za polaganje urni.

– To je ono što smo u ovom trenutku mogli sami isfinancirati i mišljenja sam da će to u predstojećem razdoblju od dvadesetak godina sigurno biti dovoljno, a u dalju realizaciju ćemo ići ili kada se budemo mogli prijaviti na neki natječaj, ili kada ćemo imati osigurana dodatna proračunska sredstva da bismo mogli ići u dalje proširenje. Ipak, mislim da smo i ovom prvom fazom dobili dovoljno, naročito ako znamo da smo u ovoj fazi dobili i kosturnicu koju do sada nismo imali na groblju – rekao je gradonačelnik. Radovi dobro napreduju te bi kroz otprilike mjesec dana trebali biti gotovi pa će na raspolaganju biti i novi dio groblja na kojem će biti moguće kupiti grobna mjesta. Radove temeljem natječaja izvodi Zajednička obrtnička radnja „GAŠPAR“ iz Polica. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook