Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku su brojne manje komunalne aktivnosti i radovi na području grada Zlatara

Grad Zlatar sluša prijedloge građana i nastoji riješiti probleme na koje upozoravaju, kaže gradonačelnica


U gradu Zlataru u tijeku su neke manje komunalne aktivnosti i radovi. Kako kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, Grad uvijek pozva građane da daju svoje primjedbe, prijedloge i upozoravaju na probleme, što je i dio projekta 'Za ljepši Zlatar! Bitan – bitna si’. Tako je Grad ovih dana, osluškujući želje građana, postavio prometna ogledala na izlazima iz nekih zlatarskih ulica. – Građani koji tamo žive najbolje vide da im je teži izlazak na glavne prometnice. Postavljena su četiri ogledala, i još ih je nekoliko naručeno – kaže gradonačelnica.

Sigurnost pješaka

Kako je Zlatar dobio punionicu za električna vozila, a ranije, zbog niskim temperatura, nisu mogla biti obojana odnosno označena mjesta za punjenje zelenom bojom, sada je s dolaskom toplijeg vremena to učinjeno, a značena su i parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. - Javljaju se građani i vezano za lokalne prometnice u središtu grada, koje su ravne, pa se njima vozači dosta brzo voze. Stoga smo nastavili s postavljanjem usporivača prometna odnosno ležećih policajaca, sada u Ulici A.G. Matoša. Roditelji koji imaju malu djecu to smatraju nužnim, nekima to možda i smeta, međutim bitna nam je sigurost pješaka i gdje možemo, odnosno gdje je to nadležnost Grada, slušat ćemo građane i takve stvari uvoditi – dodaje gradonačelnica.

Nove sprave

Radno je i u gradskom Parku hrvatske mladeži, gdje se završavaju staze, a postavljaju se i nove sprave. - Naime, prije 2 godine prošli smo u projektu Živjeti zdravo gdje smo dobili sprave za dječji park. Za to su i bile pripremljene prazne plohe, a sada se postavljaju dodatna igrala koja će biti na korist našim najmlađima – kaže gradonačelnica. Također, 15. ožujka završit će natječaj za dječja igrališta u Martinšćini i Donjoj Batini, pa će krenuti i ti radovi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook