Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku je postavljanje privremenih križeva na zagrebačku katedralu

Jedan križ je postavljen na sjeverni toranj i trenutno je u tijeku postavljanje sajli i utega kako bi se križ stabilizirao


foto izvor: screenshot live 24sata

 

Dva nova križa postavljaju se danas na odrezane tornjeve Zagrebačke katedrale.  Jedan križ je postavljen na sjeverni toranj i trenutno je u tijeku postavljanje sajli i utega kako bi se križ stabilizirao. Posao rade alpinisti nakon čega će u toranj doći električari i spojiti križ na gromobransku traku, rekao je monsinjor Ivan Hren, kako piše portal 24sata.

- Dečkima će nakon posla sigurno trebati predah, da nešto pojedu i popiju i odmore se. Težak je to posao - zaključuje monsinjor. Nada se i kako će vremenski uvjeti danas omogućiti poravnavanje južnog tornja. Naime, njegov vrh je otpao u potresu i ostavio neravnu ppvršinu koja se mora izravnati prije postavljanja kape. Taj posao iziskuje dodatnih sat - dva vremena. Ako uspijemo to će biti super, ako ne, onda neki drugi dan. Treba biti strpljiv - zaključio je monsinjor Hren. - Križevi nisu pozlaćeni već će samo biti pošpricani zlatom jer je riječ o privremenim križevima - rekao je monsinjor Hren, prenosi portal 24sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook