Prethodni članak
Sljedeći članak

U subotu je održano 4. Terensko natjecanje operativnih vatrogasaca „Rakovec-Tuhelj 2022.“

Natjecanje je ove godine okupilo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije


U subotu su DVD Rakovec i DVD Tuhelj nakon dvije godine pandemijske stanke po četvrti puta zajednički organizirali terensko natjecanje operativnih vatrogasaca „Rakovec-Tuhelj 2022.“

Natjecanje je ove godine okupilo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije. Atraktivno događanje započelo je postrojavanjem ekipa ispred Vatrogasnog doma u Rakovcu, gdje su se vatrogascima pozdravnim govorima obratili  gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik DVD-a Rakovec ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Klanjca Željko Zajec te predsjednik DVD-a Tuhelj Tomislav Tramišak koji su natjecateljima zaželjeli uspješno natjecanje te naglasili važnost ovakvih vježbi, kako bi vatrogasci bili spremni intervenirati u slučaju potrebe, kako je bio slučaj i proteklog tjedna kada su čistili led nakon tuče, debljine i do 50 cm.

DVD Bukovlje ponovno najuspješnije

Organizatori su se i ove godine pobrinuli za zanimljive zadatke na šest lokacija na području Grada Klanjca i Općine Tuhelj. Vježba s potopnom pumpom i pronalazak nestale osobe, vježba s vatrogasnom pumpom, tehnička intervencija u prometu, poligon, požar staje i šumski požar bili su zadaci koje su vatrogasci nastojali savladati u što kraćem vremenu. Najuspješnija ekipa ponovno je, isto kao i predpandemijske 2019. godine, bio DVD Bukovlje, ispred drugoplasiranih PGD Rogatec, dok je treće mjesto pripalo DVD-u Mala Erpenja. Titulu „Najkuglača“ u gađanju plastičnih boca cijevima osvojilo je DVD Marija Bistrica.

Proglašenje pobjednika održano je ispred Vatrogasnog doma u Tuhlju gdje je vatrogascima na uspješno odrađenim zadacima čestitao načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja te uručio pehare najuspješnijima. Uslijedilo je druženje vatrogasaca uz prigodni domjenak i razmjenu dojmova s ovog zanimljivog natjecanja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook