Prethodni članak
Sljedeći članak

U Stubičkim Toplicama održan 5. Festival poezije – Nagrada Vesna Parun

Pobjednička statua ‘Nevinija ruka’ otišla u ruke Diane Burazer iz Zagreba


 U organizaciji volontera Udruge "Modus Vivendi Stubaki" I osnivača festivala Nikole Kristića, u Stubičkim je Toplicama održan 5. Festival poezije – Nagrada Vesna Parun.


Proglašena najboljom i nova laureatkinja je Diana Burazer iz Zagreba. Drugonagrađena je Sofija Sonja Bećirević, a treća Sanja Horvat, obje iz Zagreba. Pobjedničku nagradu, statuu “Nevinija ruka”, rad akademskog kipara Ivana Tuđe, pobjednici je predala zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek. Tako je odlučio stručni žiri pod predsjedanjem prošlogodišnje pobjednice Lidije Dujić, a koji su još činili: Marija Lamot, Božica Brkan, Zlatko Krilić, predsjednik Društva hrvatskih književnika I Zoran Ferić, predsjednik Hrvatskog društva pisaca. U prekrasnom ambijentu Parka M. Gupca, na ovom međunarodnom festivalu pjesnika i pjesništva, na posebno postavljenoj pozornici, autorske pjesme govorilo je 36 pjesnika iz Krapinsko – zagorske županije, drugih hrvatskih gradova i županija te susjedne Republike Slovenije.


-Poseban pokrovitelj festivala bila je Krapinsko-zagorska županija, a da bi se takva manifestacija održala pomogli su prijatelji I sponzori: Hidraulika Kurelja, AquafilCRO Oroslavje, vinari Stubičkog kraja, uz zahvalu na logističkoj potpori Specijalnoj bolnici St. Toplice I gradonačelniku Oroslavja Viktoru Šimuniću te posebnu zahvalnost na razumijevanju I potpori gospodinu Romanu Rogoviću, vijećniku Općine Stubičke Toplice…. Sudionici i gosti pjesničkog susreta ponijeli su iz Stubičkih Toplica prekrasne utiske i uspomene naglasivši da je ovaj festival već nakon ovog petog izdanja visoko podigao ljestvicu i svim drugim sličnim manifestacijama u Hrvatskoj i regiji, a velikoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun dostojanstveno vratio pozornost kakvu svojim likom i djelom i zaslužuje – kažu organizatori.

Manifestacija je ove godine trajala dva dana, jer u petak održan je festival poezije pjesnika Krapinsko-zagorske županije, uz koncert poznatog kantautora Zorana Predina, a na završnoj večeri glazbeni gosti bili su Tomislav Goluban, Doris Tkalčević I Sway band. Festival je završio porukom sudionika "vidimo se dogodine" opet u Stubičkim Toplicama, koje su zahvaljujući oživljenoj uspomeni na Vesnu Parun i Udruzi Modus Vivendi Stubaki postale poznata i priznata pjesnička destinacija. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook