Prethodni članak
Sljedeći članak

U Sopotu dovršena izgradnja nogostupa i dva autobusna ugibališta za veću sigurnost školske djece

Zajednički je to projekt Grada Pregrada i Županijske uprave za ceste, vrijedan oko 400.000 kuna. Župan Željko Kolar rekao je da će se i u naredne četiri godine na područje Pregrade u komunalnu infrastrukturu uložiti 9 do 10 milijuna kuna, a jedan od prioriteta je sanacija cesta Valentinovo - Benkovo, koju će staviti u program za 2022. godinu


 U naselju Sopot dovršeni su radovi na izgradnji nogostupa u dužini oko 230 metara, dvije autobusne kućice i ugibališta. Uz to je uređena i oborinska odvodnja. Radovi su vrijedni 400-tinjak tisuća kuna, a financirali su ih i Grad Pregrada i Županijske uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije. Gradonačelnik Marko Vešligaj ovaj projekt kojemu je bio nositelj Grad Pregrada, nazvao je hvalevrijednim jer se njime podiže sigurnost prometa kako školske djece, tako i ostalih putnika na toj autobusnoj liniji. U blizini se nalazi Područna škola Sopot. 

Pohvalio je kvalitetnu suradnjom sa ŽUC-om te spomenuo nekoliko zajedničkih projekata u proteklim godinama. To su izgradnja nogostupa u Goričkoj ulici, nogostupa u Stipernici pokraj vatrogasnog doma i područne škole, velika sanacija lokalne ceste koja vodi prema Vinagori i uređenje školskog igrališta pokraj Gorjakova uz županijsku cestu. Najavio je i da će kroz idući period asfaltirati produžetak ceste od Sopota prema Pavlovcu Pregradskom, županijska dionica koja je u izuzetno lošem stanju. Rekao je da se ulaže na područje cijele Pregrade i mjesnih odbora gdje prolaze županijske ceste. Ravnatelj Županijske uprava za ceste KZŽ Stjepan Sirovec rekao je da je Grad Pregrada za ovaj projekt pripremio tehničku dokumentaciju i raspisao javnu nabavu za same radove, a ŽUC se uključio s prihvatljivim troškovima. Rekao je kako ŽUC u Pregradi ima oko 38 km javnih cesta te da je s gradom Zlatarom u vrhu mreža županijskih i lokalnih cesta, a s obzirom na konfiguraciju terena potrebna su značajna sredstva za njihovo održavanje. 

–U protekle 4 godine na područje Pregrade uloženo je 9, 2 milijuna kuna, uglavnom za redovno održavanje, sanaciju klizišta, asfaltiranje habajućeg sloja asfalta i oborinske odvodnju – rekao je Sirovec. U ovoj godini ŽUC radi na pripremi dokumentacije za sanaciju klizišta na cesti Pregrada – Desinić.

Župan Željko Kolar rekao je da će se i u naredne četiri godine na područje Pregrade u komunalnu infrastrukturu uložiti 9 do 10 milijuna kuna, a jedan od prioriteta je sanacija cesta Valentinovo - Benkovo, koju će staviti u program za 2022. godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook