Prethodni članak
Sljedeći članak

U službu uveden privremeni upravitelj zabočke župe, vlč. Tomislav Šagud

Odredbom nadbiskupa Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, zabočka je župa dobila privremenog upravitelja


Odredbom nadbiskupa kard. Josipa Bozanića i na zamolbu župnika Marijana Culjaka zbog predviđene operacije, liječenja i oporavka, zabočka je župa dobila privremenog upravitelja župe vlč. Tomislava Šaguda, kako bi se župljanima i župi osigurala redovita pastoralna služba za vrijeme oporavka vlč. Culjaka. U utorak 5. siječnja je održana primopredaja župe, a danas je za vrijeme euharistijskog slavlja predstavljen župi i uveden u službu privremeni upravitelj župe. Slavlje je predvodio mons. Ivan Miklenić, arhiđakon zagorski, u zajedništvu s dekanom preč. Vladimirom Drnetićem, župnikom Marijanom Culjakom i privremenim upraviteljem Tomislavom Šagudom.

Na početku misnoga slavlja preč. Drnetić je pročitao dekret o imenovanju, a zatim je mons. Miklenić predstavio vlč. Tomislava te potaknuo cijelu župnu zajednicu na suradnju s novim privremenim upraviteljem župe te na uzajamno prihvaćanje i izgrađivanje župnog zajedništva. Pozvao je župljane na molitvu za uspješno liječenje i oporavak župnika Marijana kako bi se mogao što prije vratiti pastoralnoj službi.

U homiliji mons. Miklenić je istaknuo da i nama Bog u ovo današnje vrijeme šalje znakove na bezbroj načina te se od nas očekuje da te znakove znamo prepoznati ali i po njima djelovati na dobro svakog čovjeka. Pozvani smo svi zajedno neprestano produbljivati svoje vjersko znanje i vjersku informiranost kroz vjerski tisak, čitanje Svetoga Pisma, knjige vjerskog sadržaja, radijske i televizijske emisije, ali i sva ona sredstva današnje moderne tehnologije.

Današnji blagdan nas potiče da budemo otvoreniji za potrebe drugih. Bog ima u nas veliko povjerenje te nam povjerava na razne načine sve one koji su u potrebi, sve one kojima je potrebna ljudska, ali i Božja blizina. Na to nas poziva i ovaj današnji blagdan Bogojavljenja, ali i ova godina koju smo započeli, da rastemo u vjeri, a osobito u ljubavi za druge. Koliko nam se god činilo da su nas snašla teška i zahtjevna vremena – poziva nas da se pouzdamo u Boga te se ničega se ne bojimo, jer je On s nama u sve dane našega života – zaključuje mons. Miklenić.

Nakon homilije i molitve vjernika misno slavlje nastavio je predvoditi privremeni upravitelj vlč. Tomislav. Po drevnom običaju crkve, poslije popričesne molitve župljanima je po molitvi vlč. Tomislava blagoslovljeno tamjan, zlato i lijekovi. Nakon toga župljanima se obratio vlč. Tomislav zahvalivši svima na današnjem sudjelovanju na misnom slavlju, župniku Marijanu Culjaku na svim savjetima i dobrodošlici, preč. dekanu Vladimiru Drnetiću, mons. Ivanu Mikleniću na riječima poticaja i ohrabrenja, ministrantima, suradnicima i pjevačima koji su svojim pjevanjem uzveličali ovo današnje slavlje. Vlč. Tomislav pozvao je sve koji žele da budu dio ove župe i da zajedno radimo Bogu na slavu, a ljudima na korist.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook